Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Obrovská tragédia pri obci Pozba: Muž (†55) vyletel cez čelné sklo, osudnou sa mu mala stať výnimka

Tragédia sa stala medzi obcami Pozba a Podhájska. Zobraziť galériu (2)
Tragédia sa stala medzi obcami Pozba a Podhájska. (Zdroj: KR PZ Nitra)

POZBA - Tragická nehoda, ku ktorej došlo vo štvrtok medzi obcami Pozba a Podhájska, šokovala okolie. Obeťou sa stal obľúbený majiteľ miestnej reštaurácie, ktorý mal smerovať za svojou manželkou. Keďže trpel nadváhou, nemusel byť pripútaný bezpečnostným pásom. Po tom, ako sa auto prevrátilo na strechu, však vyletel cez čelné sklo.

Ako informovala nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková, okoloidúci nahlásili včera krátko po 17-tej hodine na tiesňovú linku 112, že medzi obcami Pozba a Podhájska je havarované vozidlo a vedľa neho leží človek bez známok života. 

Auto skončilo na streche.
Zobraziť galériu (2)
Auto skončilo na streche.  (Zdroj: KR PZ Nitra)

"Privolaná záchranná služba už mohla len konštatovať smrť nebohého 55-ročného vodiča modrej Toyoty LandCruiser. Ten sa pravdepodobne plne nevenoval riadeniu vozidla a pri prejazde  ľavotočivou zákrutou zišiel s vozidlom z cesty a narazil do betónového mostíka a do priekopy," uviedla policajná hovorkyňa. 

Príčinou mohol byť aj infarkt

Ako dodala Renáta Čuháková, vodič pri jazde pravdepodobne nebol pripútaný. Práve preto skončil po nehode mimo vozidla. Podľa našich informácií však v tomto prípade nemalo ísť o nezodpovednosť. Muž údajne trpel nadváhou a mal približne 200 kilogramov. Mal mať preto udelenú výnimku. 

Tragédia sa stala medzi
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: KR PZ Nitra)

Okolnosti, príčinu a mieru zavinenia však odhalí ďalšie vyšetrovanie novozámockej polície. "V tejto veci už vedieme trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Na mieste bol prítomný aj znalec z odboru cestnej dopravy," dodala R. Čuháková. Prítomnosť alkoholu v krvi vodiča preukážu až výsledky pitvy, podľa neoficiálnych informácii sa však pod nehodu v rovnom úseku cesty mohol podpísať aj infarkt.

Bez šance na prežitie

V prípade, že má človek vybavené potvrdenie, nemusí byť vo vozidle pripútaný. "Pri akejkoľvek takejto zrážke však nemá šancu prežiť. Ak aj auto má airbag, tak to nepomôže, pretože až 60 - 70 percent záchrany robí pás," priblížil Jozef Vydra, šéfredaktor Pod kapotou. Výnimka teda v tomto prípade mohla spôsobiť tragické následky.

Viac o téme: NehodaSmrťPozba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu