Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Stačili dva telefonáty, hrozí mu 8 rokov v base: Na žartík, ktorého sa dopustil Jozef, rýchlo zabudnite

(Zdroj: pixabay.com)

ŽILINA - Dvadsiatnik Jozef je vo väzbe od 12. júla tohto roka. Dôvodom je šírenie poplašnej správy. Bombu nahlásil dokonca dvakrát v priebehu jedného dňa. Škoda, ktorú svojím konaním spôsobil, je obrovská. Pre žartík totiž evakuovali automobilku, ktorá musela pozastaviť výrobu.

"Zdravím, práve som dostal informáciu, že v Kii alebo Mobise by sa mohla nachádzať bomba," zahlásil Jozef 3. júla približne o jednej hodine v noci v telefonáte žilinským policajtom. V tej chvíli bol len sedem kilometrov od Tepličky nad Váhom, kde sa nachádza automobilka. Na hlavnej ceste pri obci Brodno.

Po jeho oznámení okamžite zastavili výrobu a nariadili evakuáciu. "V dobe od 02.50 do 07.05 hod. boli postupne vykonané prehliadky za účelom zistenia, či sa tu nenachádza výbušnina, ale pri prehliadkach žiadna výbušnina nebola nájdená," informovala polícia. 

Keďže Jozef oznámil nepravdivú informáciu, v dôsledku ktorej evakuovali zamestnancov a museli pozastaviť výrobu, spôsobil tým obrovské finančné škody. Pre firmu Mobis vo výške 127 954 eur, pre Kia Motors vo výške 22 703 eur. Tým však neskončil. 

Telefón zahodil

V rovnaký deň, avšak tentokrát krátko po 23. hodine večer, počas toho, ako sa sám prechádzal v meste Čadca v časti Horelica, nahlásil mobilom bez SIM karty na núdzovú linku 112 ďalšiu poplašnú správu. „Práve som dostal informáciu, že v hoteli HUSÁRIK alebo vo VILIA pekáreň by sa mohla nachádzať bomba," oznámil a mobil zahodil do rieky Kysuca z mosta, po ktorom sa prechádzal.

Polícia preto evakuovala z pekární 32 ľudí. Vznikla tu škoda 356 eur. Ďalších 33 ľudí evakuovali z priestorov hotela, avšak bez následnej škody. Správa o bombe sa znova nepotvrdila.

Rozhodne súd

Mladík si svojím konaním poriadne zavaril. V base môže v prípade dokázania viny stráviť 3 až 8 rokov. Prokurátor a hovorca Krajskej prokuratúry Žilina Milan Cisarik informoval, že na Jozefa, ktorý je obvinený zo zločinu šírenia poplašnej správy, bola podaná obžaloba. Ďalej o nej bude rozhodovať Okresný súd v Žiline.

Viac o téme: Súd Poplašná správa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu