Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Slovenskej poštárke hrozí päť rokov: Nedoručila osem vriec zásielok, vyše sto bolo otvorených!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PROSTĚJOV – Po nezodpovednej poštovej doručovateľke zostalo v jednom z prostějovských bytov 8 vriec nedoručených zásielok. Objavil ich majiteľ nehnuteľnosti po tom, čo sa jeho nájomníčka odsťahovala. Policajný hovorca František Kořínek informoval, že medzi nimi bolo aj 112 otvorených zásielok. Bývalú doručovateľku sa im podarilo vypátrať na Slovensku.

Hoci boli zásielky objavené vlani v októbri v byte, ktorý je situovaný na Brněnskej ulici v Prostějove, polícia o prípade informovala až 9. októbra tohto roka. „V byte našiel väčšie množstvo nedoručených listových a reklamných zásielok a reklamných letákov. Pretože vedel, že jeho predchádzajúca nájomníčka bola zamestnancom spoločnosti, ktorá poskytuje doručovacie služby, informoval danú firmu o náleze,“ uviedol Kořínek s tým, že spoločnosť sa následne obrátila na políciu.

Poštové schránky
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Všetky nedoručené zásielky naplnili osem vriec. Podľa policajného hovorcu bolo medzi nedoručenými zásielkami nájdených aj 112 kusov otvorených.

Bývalá poštová doručovateľka (47) bola vypátraná na Slovensku, kde ju vypočula slovenská polícia. Žena isté množstvo nedoručených zásielok pripustila, no poprela, že by niektoré z nich otvorila. Obvinená je stíhaná za porušenie tajomstva prepravovaných správ, za čo jej hrozí až päť rokov väzenia.

Viac o téme: TrestPoštárka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu