Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Smrteľná nehoda pri obci Gbely: Spolujazdec Štefan (†50) bol na mieste mŕtvy, vodič bojuje o život

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR - Henrich Mišovič)

GBELY - Vážna dopravná nehoda, ku ktorej došlo v katastri obce Gbely v okrese Skalica, má tragické následky. Po tom, ako kamión zatiaľ z nezistených príčin narazil do stromu, hasiči informovali o jednej mŕtvej osobe. Vodiča, ktorý prežil, transportovali záchranári do nemocnice vrtuľníkom. Šoféri kamiónov však majú čierny deň. Nejde totiž o jedinú haváriu na slovenských cestách.

Na mieste udalosti v katastri obce Gbely zasahovali všetky záchranné zložky, zapojila sa aj posádka Vrtuľníka záchrannej zdravotnej služby. Štátna cesta bola uzavretá, ako informovala trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová, aktuálne vodiči prejdú v jednom jazdnom pruhu.

Polícia na mieste stále riadi a usmerňuje premávku, a to aj vyše dve hodiny po havárii. K udalosti došlo okolo 13. hodiny na ceste I/2 medzi Kútmi a Holíčom pri odbočke na Adamov.

"Pri nehode kamión narazil do stromu. Pri zrážke došlo k zraneniu dvoch osôb, pričom jedna utrpela zranenia nezlučiteľné so životom," priblížila krátko po nehode Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

Policajná hovorkyňa potvrdila informáciu, že pri nehode prišiel o život spolujazdec. Muž, podľa našich informácií Štefan (†50), bol na mieste mŕtvy. Jeho menovca, ktorý sedel za volantom, transportovali do nemocnice.

Opitý šofér nezvládol riadenie pri odbočovaní: Prešiel do protismeru a narazil do stromu

„K nehode sme vyslali pozemných aj leteckých záchranárov. Žiaľ, jedného z dvojice účastníkov nehody už nedokázali zachrániť a lekár musel konštatovať smrť. Druhý muž bol s ťažkými, viacnásobnými poraneniami celého tela tzv. polytraumou transportovaný do UNB na Antolskej ulici v Bratislave," informovala hovorkyňa záchranárov Alena Krčová.

Čierny deň na cestách

K nehode kamióna došlo aj za Rohožníkom smerom do obce Kuchyňa. Mohutné vozidlo sa prevrátilo, dopravné spravodajstvo RTVS na Twitteri informovalo, že striedavo prejdete v jednom pruhu.

Kamión sa prevrátil za
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

K hrozivej kolízii došlo aj doobeda, približne o 10. hodine, za Dobšinou smerom na Vlachovo. Po zrážke kamiónu a osobného auta bol úsek neprejazdný. "Kamión dostal na ceste šmyk a bočne sa zrazil s oprotiidúcim osobným automobilom, v ktorom sa viezlo 5 osôb, z toho 2 osoby,"boli maloleté," objasnila Katarína Načiniaková z Falck Press. 

Kolízia si vyžiadala štyroch zranených, a to vodiča kamiónu, ktorý sa zranil najvážnejšie a troch cestujúcich z osobného auta. Tí skončili s povrchovými poraneniami v rožňavskej nemocnici.

Viac o téme: NehodaHaváriaSmrťGbely
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu