Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

FOTO Traja Gruzínci sa vlámali do bytu v Považskej Bystrici: Hrozí im dlhý pobyt za mrežami

Obvineniu zo zločinu krádeže a prečinu porušovania domovej slobody čelia traja muži z Gruzínska. Zobraziť galériu (5)
Obvineniu zo zločinu krádeže a prečinu porušovania domovej slobody čelia traja muži z Gruzínska. (Zdroj: TASR/KR PZ v Trenčíne)

POVAŽSKÁ BYSTRICA - Obvineniu zo zločinu krádeže a prečinu porušovania domovej slobody čelia traja muži z Gruzínska. Trojicu na základe operatívnych informácií zadržali ešte 14. septembra na poludnie bezprostredne po spáchaní krádeže vlámaním do bytu na Lánskej ulici v Považskej Bystrici tamojší kriminalisti. Informoval o tom v stredu trenčiansky krajský policajný hovorca Pavol Kudlička.

"Muži vo veku 51, 31 a 31 rokov z bytu odcudzili peniaze, rôzne športové a spoločenské oblečenie, alkohol, päť kilogramov mäsa a iné veci v celkovej výške približne 1000 eur. Po tom, čo vykonali krádež, s ukradnutými vecami nastúpili do motorového vozidla zn. Peugeot s poľskými evidenčnými číslami, ktoré bolo zaparkované asi 200 metrov od domu," opísal Kudlička. 

Obvineniu zo zločinu krádeže
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR/KR PZ v Trenčíne)

Následnou prehliadkou vozidla policajti podľa neho zaistili ukradnuté veci z bytu, ako aj náradie použité pri vlámaní, na ktorom v súčasnosti prebieha znalecké skúmanie v súvislosti s podozrením na viaceré spáchané krádeže na rôznych miestach na Slovensku. "Policajný vyšetrovateľ z Považskej Bystrice vzniesol voči trom Gruzíncom obvinenie zo zločinu krádeže a prečinu porušovania domovej slobody  a následne spracoval na všetkých troch podnet na vzatie väzby. "V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov," dodal. 

Obvineniu zo zločinu krádeže
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR/KR PZ v Trenčíne)

Viac o téme: LúpežPolícia Považská BystricaGruzínci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu