Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Motorkár Maroš (†38) dal posledné zbohom kamarátovi: O pár minút bol mŕtvy, osudná chyba seniorky

Osudná jazda: Marián sa vracal z pohrebu kamaráta, ktorý taktiež zahynul na motorke. Zobraziť galériu (10)
Osudná jazda: Marián sa vracal z pohrebu kamaráta, ktorý taktiež zahynul na motorke. (Zdroj: Facebook/KR PZ Nitra)

VRÁBLE - Osud vie uštedriť poriadne silné rany. Marián (†38) si bol v sobotu uctiť pamiatku kamaráta Tomáša (†27), ktorý patril, rovnako ako on sám, k vášnivým motorkárom. Jeho život však vyhasol pri dopravnej nehode. Z poslednej rozlúčky sa ale napokon domov nevrátil ani Marián. Cestu mu skrížila vodička auta, ktorá podľa svedkov riskantne predbiehala iné vozidlá.

Skvelý otec, brat, kamarát a milovník motoriek. Tak opísali blízki na sociálnej sieti Mariána. O život prišiel v sobotu večer pri dopravnej nehode medzi mestom Vráble a obcou Veľký Lapáš. Tragédiu umocňuje, že zosnulý Nitran sa vracal domov z pohrebu kamaráta Tomáša, ktorému rovnako vzala život tragédia na cestách.

Zo silného stroja zostal po zrážke iba vrak.
Zobraziť galériu (10)
Zo silného stroja zostal po zrážke iba vrak.  (Zdroj: KR PZ Nitra)

„Stále tomu nemôžem uveriť, že s ním nebudem... Ja som taktiež motorkár a určite prídem na pohreb na motorke,“ napísal k príspevku na sociálnej sieti bratranec zosnulého Pavol. Mariána chcú blízki odprevadiť vo veľkom štýle, jazdou na silných strojoch. „On prišiel Tomáša odprevadiť na jeho poslednú jazdu a je podľa mňa našou povinnosťou, aby sme my išli odprevadiť jeho na tú jeho poslednú jazdu do neba a naposledy mu zahučať tak, ako sa patrí,“ napísal Kenny. 

Zrážka v protismere

K dopravnej nehode došlo v sobotu o pol siedmej večer. „Vodička (76) osobného motorového vozidla Škoda Fábia z Levíc sa pri predchádzaní iných vozidiel v protismere zrazila s 38-ročným motocyklistom z Nitry. Vodička bola prevezená do nemocnice. Alkohol jej v dychu zistený nebol,“ informovala nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Dôchodkyňa nešoférovala pod vplyvom alkoholu, svedkovia však uviedli, že pri jazde riskovala.
Zobraziť galériu (10)
Dôchodkyňa nešoférovala pod vplyvom alkoholu, svedkovia však uviedli, že pri jazde riskovala.  (Zdroj: Facebook/ M. A.)

Ako uviedla hovorkyňa záchranárov Alena Krčová, Marián utrpel fatálne poranenia, ktorým podľahol už počas prevozu do nemocnice. K vyšetrovaniu dopravnej nehody bol pribraný znalec z odboru cestnej dopravy. „Vo veci bolo začaté trestné stíhanie pre prečin usmrtenia,“ dodala B. Bruchterová.

Portál televízie JOJ noviny.sk priniesol informáciu, že pod nešťastie sa podpísala riskantná jazda vodičky. Podľa svedkov seniorka predchádzala niekoľko áut v náročnom úseku cesty a vletela do jazdnej dráhy motorkára. Ten sa kolízii snažil vyhnúť, no bolo neskoro.

Viac o téme: NehodaSmrťMotorkár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu