Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Rýchla reakcia svedka pomohla objasniť krádež: Polícia po naháňačke zadržala páchateľa pri Blatnom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Rýchla a pohotová reakcia občanov v pondelok (20.8.) dopomohla policajtom objasniť trestný čin krádeže. Policajná hliadka po naháňačke zadržala páchateľa pri obci Blatné. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Bratislave Michal Szeiff.

"V pondelok krátko po 14.00 h sme prijali na linke 158 oznámenie zo strany občana, v zmysle ktorého sa z obce Čataj mala presúvať v smere na obec Blatné v Seneckom okrese biela dodávka, ktorej posádka bola podozrivá zo spáchania majetkovej trestnej činnosti v jednom z areálov v obci Čataj," uviedol Szeiff. Svedok bezodkladne kontaktoval políciu, ktorá pri obci Blatné spozorovala auto zodpovedajúce popisu.

"Hliadky sa rozhodli toto vozidlo zastaviť, vodič však na znamenia na zastavenie nereagoval a v jazde vysokou rýchlosťou pokračoval. Hliadky opakovane vozidlo vyzývali na zastavenie a súčasne ho prenasledovali v jazde, pričom po krátkom čase vozidlo dostalo na poľnej ceste defekt," informoval Szeiff. V aute boli dvaja muži, ktorí vystúpili a začali unikať, hliadky PZ však podozrivých zadržali a v aute našli dva odcudzené elektromotory.

Mužov vo veku 23 a 28 odviedli na príslušné oddelenie PZ a umiestnili ich v cele policajného zaistenia. "Ich ďalšia trestnoprávna zodpovednosť je predmetom prebiehajúceho vyšetrovania. Vecou sa v súčasnej dobe zaoberajú policajti Okresného riaditeľstva PZ v Senci," vysvetlil hovorca. Dodal, že rýchla a bezodkladná reakcia občanov je pre políciu veľkým prínosom, nakoľko pravdepodobnosť zadržania páchateľa a objasnenia skutku je vyššia ako v prípadoch, keď sa skutky oznamujú s väčším časovým odstupom po čine.

Viac o téme: KrádežNaháňačkaBlatná
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu