Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Tínedžerka (14) sa najskôr chcela zabiť, potom ju sexuálne zneužili: Prekvapivý verdikt súdu

(Zdroj: Getty Images)

BANSKÁ BYSTRICA – Kuriózny prípad riešil Okresný súd v Banskej Bystrici. 14-ročná tínedžerka išla so sestrou na diskotéku a neskôr chcela skočiť z mosta. Samovražedné myšlienky si rozmyslela a skončila u mladíka, s ktorým nakoniec mala sex.

V byte na banskobystrickom sídlisku si celý víkend užívala sex s kamarátom len 14-ročná dievčina. Domov sa vrátila až začiatkom týždňa a keď jej dobrodružný víkend vyšiel najavo, začalo sa vyšetrovanie, keďže dievčina nie je plnoletá a nemala ani 15 rokov.

Mladíkovi tak na krku skončilo obvinenie za sex s maloletou a neskôr bol prokurátorom aj obžalovaný zo sexuálneho zneužitia. Všetko však bolo inak. Dievčina mala totiž na sociálnej sieti dva profily a v jednom z nich mala uvedený vek 18 rokov.

S kamarátom, s ktorým mala sex, si niekoľko dní dopisovala. „Poškodená mu napísala nadránom cez aplikáciu, že je pred ich panelákom, aby išiel na okno. Keď ju tam tak videl, pozval ju k nim domov. Povedala mu, že sa pohádala so sestrou, že bola na zábave, bola veľmi rozrušená a mala samovražedné sklony,“ píše sa v rozsudku zo súdu. Najskôr mali byť spolu v kuchyni, neskôr sa presunuli do izby a mali spolu dobrovoľný sex.

„Poškodená sa pritom vôbec nebránila a s pohlavným stykom súhlasila. Pokiaľ ho poškriabala, súviselo to s tým sexom,“ uvádza sa ďalej v rozsudku. Mladík tvrdil, že skutočný vek školáčky nepoznal a predložil aj kópiu komunikácie zo sociálnej siete. Mladíka tak trestný senát spod obžaloby oslobodil. Rozsudok je právoplatný.

Viac o téme: ZnásilnenieRozsudokSúd Banská Bystrica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu