Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

PRÁVE TERAZ Kočner zostáva vo väzbe: Sudca zverejnil rozhodnutie

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Marián Kočner ostáva aj naďalej vo väzbe. Rozhodol o tom Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici 3. augusta. Kontroverzný podnikateľ je vo väzbe už vyše mesiaca.

Na pracovisku ŠTS v Banskej Bystrici sa 1. augusta rozhodovalo o žiadosti obvineného podnikateľa Kočnera na prepustenie z väzby. Obvinený podnikateľ požiadal o konanie v neprítomnosti, zastupovali ho dvaja advokáti. Sudca pre prípravné konanie si na neverejnom zasadnutí vypočul návrhy prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry aj obhajcov.

Informoval, že svoje rozhodnutie oznámi stranám písomne, ale v tomto prípade nemá na to lehotu. Prokurátor Ján Šanta, ktorý navrhol žiadosti Mariana Kočnera nevyhovieť, už vtedy povedal, že verdikt by mohol byť známy tento týždeň.

Marian Kočner a Pavol
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

"Úrad špeciálnej prokuratúry môže potvrdiť, že dňom 3.8. 2018 sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici zamietol žiadosť obvineného M. K. o prepustenie z väzby na slobodu a väzbu nenahradil žiadnou z jej alternatív, čo znamená, že obvinený naďalej zostáva vo väzbe," povedala pre Topky Jana Tökölyová, hovorkyňa úrady Špeciálnej prokuratúry.

"Sudca pre prípravné konanie tak rozhodol v súlade s návrhom prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry a rozhodnutím Najvyššieho súdu Slovenskej republiky z 28. 6. 2018, preto prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry GP SR sa s týmto rozhodnutím stotožnil v plnom rozsahu," dodala hovorkyňa.

Kočnerovo obvinenie

Podnikateľ čelí obvineniu z trestného činu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov spolu so zločinom marenia spravodlivosti formou spolupáchateľstva.

Ide o zmenky v hodnote 69 miliónov eur. Podľa prokuratúry dôvodom na väzbu je obava, že na slobode by pokračoval v trestnej činnosti.

Viac o téme: ZmenkySúd Pavol Rusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu