Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Opitý šofér takmer zrazil policajta, namerali mu v dychu skoro päť promile

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Foto: polícia)

BRATISLAVA/MOLDAVA NAD BODVOU – Zo zločinu útoku na verejného činiteľa v súbehu s prečinom ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinila polícia v Košiciach 40-ročného muža z Moldavy nad Bodvou. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach Jana Mésarová.

Ako povedala, podľa doterajšieho vyšetrovania v nedeľu (22.7.) vo večerných hodinách vodiča osobného auta zastavovala hliadka mestskej polície z Moldavy nad Bodvou na Ulici Mieru, a to na základe oznámenia, že sa v meste pohybuje vodič pod vplyvom alkoholu: "Jeden z policajtov pristúpil k vozidlu s výzvou, aby vodič odstavil vozidlo. Vodič však na výzvu nereagoval, pokračoval v jazde, pričom priamo ohrozil druhého policajta, ktorý sa nachádzal pred vozidlom a dával vodičovi znamenie na zastavenie vozidla."

Podľa jej slov, keďže priamo hrozilo, že doňho narazí, policajt v nutnej obrane použil služobnú zbraň, pričom jedným výstrelom prestrelil pneumatiku na aute. Až potom vozidlo zastavilo. "K zraneniu osôb nedošlo," spresnila.

Podľa Mésarovej hliadka mestskej polície následne vodiča obmedzila na osobnej slobode. Dychová skúška na alkohol bola pozitívna. V dychu mu namerali 2,31 mg/l alkoholu, čo predstavuje v prepočte 4,81 promile.

Obvinený muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Za tieto skutky mu hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

Viac o téme: AlkoholŠoférPolícia Moldava nad Bodvou
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu