Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Policajti zadržali opitého vodiča: Neuveríte tomu, čo chcel urobiť jeho opitý spolujazdec

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: polittilogen.no)

BARDEJOV - Policajti obvinili 28-ročného Jozefa z Bardejova z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky spáchaného v súbehu s trestným činom marenia výkonu úradného rozhodnutia. Ako ďalej informovala prešovská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová, Jozef v pondelok šoféroval Fiat Palio Weekend po ulici Pod Vinbargom v Bardejove, kde ho policajná hliadka zastavila a podrobila dychovej skúške.

"Tá bola pozitívna, a to s výsledkom 2,63 promile, opakovaná dychová skúška dosiahla hodnotu 2,71 promile. Lustráciou tohto vodiča v informačných systémoch bolo zistené, že Jozef má uložený trest zákazu vedenia motorových vozidiel všetkého druhu na 12 mesiacov, pričom táto doba zákazu ale ešte neuplynula," povedala Ligdayová. Vodiča policajti zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. "Ak sa mu vina preukáže, hrozí mu trest odňatia slobody až na dva roky," zdôraznila hovorkyňa.

Vo vozidle boli traja spolujazdci. Jeden z nich, 28-ročný Matúš z Bardejova si následne sadol za volant a pokračoval v jazde. "Keďže sa policajnej hliadke nepozdával jeho stav, vodiča po niekoľkých minútach zastavili a podrobili dychovej skúške. Nameraná hodnota bola tri promile. Opakovaná dychová skúška dosiahla 3,31 promile. Aj tento vodič bol lustrovaný v informačných systémoch a bolo zistené, že aj Matúš má súdom uložený trest zákazu vedenia motorových vozidiel všetkého druhu na 75 mesiacov. Ani táto doba ešte neuplynula. Vodič bol zadržaný a umiestnený do cely policajného zaistenia. Aj tomuto vodičovi v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody až na dva roky," dodala Ligdayová.

Viac o téme: Alkohol za volantomPolícia SlovenskoBardejov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu