Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ukradol peniaze a šperky: Neskôr sa poškodenej vyhrážal, hrozí mu väzenie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ŠUMIAC - Z prečinu krádeže obvinila polícia 29-ročného muža zo Šumiaca, ktorý vo štvrtok (5.7.) v popoludňajších hodinách bez použitia násilia z rodinného domu v obci Šumiac ukradol peniaze a zlaté šperky. Poškodenej majiteľke spôsobil škodu odhadnutú na 1980 eur.

Banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová informovala, že vyšetrovateľ ho obvinil aj zo zločinu vydierania. Na druhý deň po krádeži pod vplyvom alkoholu totiž vo dvore rodinného domu poškodenú, ktorá ho vyzvala, aby ukradnuté veci vrátil, vydieral.

"Kričal na ňu, že nech to nechá tak, že ju to bude mrzieť, aby nešla na políciu, lebo že sa jej môže niečo stať a že jej môže niekto ublížiť," dodala hovorkyňa s tým, že v nedeľu (8.7.) polícia muža zadržala. 

Po vykonaní procesných úkonov ho vyšetrovateľ umiestnil do policajnej cely a spracoval podnet na návrh na jeho vzatie do väzby. Obvinený bol v minulosti už sedemkrát súdne trestaný za násilnú a majetkovú trestnú činnosť. Za tieto skutky môže byť potrestaný odňatím slobody na dva až desať rokov.

Viac o téme: PeniazeZlodejKrádežŠperkyVyhrážanieŠumiac
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu