Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Ind Nishit sa za vraždu Braňa (†37) postavil pred súd: Som nevinný, konal som v sebaobrane!

Hlavné pojednávanie so Slovákom indiského pôvodu Nishitom, ktorý je obžalovaný z vraždy 37-ročného Braňa. Zobraziť galériu (6)
Hlavné pojednávanie so Slovákom indiského pôvodu Nishitom, ktorý je obžalovaný z vraždy 37-ročného Braňa. (Zdroj: Martin Bublavý )

BRATISLAVA – Hlavné pojednávanie s Indom Nishitom, ktorý je obžalovaný z obzvlášť závažného zločinu vraždy futbalistu Braňa, sa koná dnes na Okresnom súde I v Bratislave. Prítomný je aj sám Nishit a rodina zabitého Braňa.

Nishit

Nishita priviedli v putách, hlavné pojednávanie začalo v utorok o 10:30 ráno. Prítomná je aj švagriná zavraždeného Braňa. a jeho brat. Prokurátor odmietol dohodu o vine a treste. „Máme za to, že obžalovaný konal v sebaobrane,“ uviedol obhajca.

Pokračuje pojednávanie s Indom
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Martin Bublavý )

Na pojednávanie prišla aj švagriná Braňa.
Zobraziť galériu (6)
Na pojednávanie prišla aj švagriná Braňa.  (Zdroj: Martin Bublavý )

Prítomný je aj jeho brat.
Zobraziť galériu (6)
Prítomný je aj jeho brat.  (Zdroj: Martin Bublavý )

Na pojednávaní Nishit tvrdí, že je nevinný. Tvrdil, že sa len bránil pred agresívnymi mužmi, ktorí mali mať rasistické poznámky. "Ako je vidno z videa, ja som mierumilovne kráčal smerom k centru mesta, keď ma zrazu zastavili traja muži. Začali ma strkať, biť a verbálne urážať rasistickými rečami," povedal Nishit na súde. Jeho vyhlásenie bolo v angličtine, preto bola prítomná aj tlmočníčka.

Hlavné pojednávanie so Slovákom
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Martin Bublavý )

"Bol som v šoku, pretože som ich nepoznal a nevedel som, prečo na mňa tak agresívne útočia. Kým ma bili, počul som, ako na mňa kričia slovami ako terorista a cigáň. Bol to rasisitický útok," vyhlásil Nishit. Jeden z poškodených sa k tomu vyjadril tak, že Braňo pracoval s rôznymi ľuďmi, rôznych národností a je vylúčené, aby mal rasistické poznámky.

Pojednávanie po obednej polhodinovej prestávke pokračuje výpoveďami ďalších svedkov.

Nishit mal skutok spáchať v októbri minulého roka v ranných hodinách v centre mesta. Údajne sa mali pohádať pre taxík. Futbalistu Braňa zasiahol vyskakovacím nožom, ktorý bol asi 10 cm dlhý. Polícia ho krátko na to zadržala a vzala do väzby.

Správu aktualizujeme.

Viac o téme: VraždaSúd Nishit
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu