Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Odrezaná hlava a telo: V rakúskom jazere našli ohavne zavraždenú ženu, je ňou Slovenka?

Neziderské jazero
Neziderské jazero

VIEDEŇ - Rakúski policajti vzali do väzby muža podozrivého z vraždy ženy, ktorej telo bolo pred viac ako dvoma týždňami nájdené v Neziderskom jazere. Totožnosť mŕtvej zatiaľ nebola zverejnená, podľa rakúskeho denníka Salzburger Nachrichten by mŕtvou mohla byť česká alebo slovenská prostitútka, uviedla agentúra APA.

VIDEO Prípad týchto zverstiev stále vyvoláva zimomriavky: Netvor pripravil dcére peklo na zemi

Hovorca štátneho zastupiteľstva v Eisenstadte Roland Koch uviedol, že zatknutý muž je Rakúšan, ďalšie podrobnosti však kvôli pokračujúcemu vyšetrovaniu odmietol povedať. Viac informácií má byť oznámených na tlačovej konferencii budúci týždeň.

Torzo trupu ženy objavil rybár asi 800 metrov od brehu 13. apríla. Potápači neskôr našli na dne jazera i hlavu. Mŕtva bola podľa polície v jazere niekoľko mesiacov. Neziderské jazero sa nachádza na hranici Rakúska a Maďarska.

Zatiaľ nezodpovedanou otázkou zostáva, či nájdené časti tela boli uchovávané v mrazničke a či boli oddelené brúskou. "Mohlo byť použitých aj niekoľko rôznych nástrojov. Predpokladáme, že došlo k oddeleniu ostrými predmetmi. Ako sa to konkrétne stalo, ešte nevieme," vyhlásil 16. apríla Roland Koch.

Na základe chrupu kriminalisti odhadli vek neznámej ženy na 20-40 rokov. Začali preverovať údaje o nezvestných osobách nielen v Rakúsku, ale aj v susedných krajinách, nie všade sú však k dispozícii vzorky DNA, ktoré možno v prípade existencie porovnať so vzorkami odobratými z tela.

Viac o téme: VraždaTeloNeziderské jazero
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu