Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Krajmer z NAKA má nový flek! Bude komunikovať s novinármi

Róbert Krajmer
Róbert Krajmer (Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj)

BRATISLAVA - Policajný prezident Tibor Gašpar informoval na tohtotýždňovej tlačovke, že pre Róberta Krajmera je pripravené nové miesto. Novinári poukázali na skutočnosti, ktoré ho doviedli odstúpiť z postu šéfa protikorupčnej jednotky NAKA. Teraz sa zdá, že k nim bude mať oveľa bližšie ako kedykoľvek predtým.

"Bude zastávať funkciu riaditeľa preventívneho oddelenia, možno to bude už v priebehu týždňa," povedal Gašpar v utorok a zdôraznil prísľub z minulosti, že Krajmer nebude na žiadnom oddelení, ktoré súvisí s odhaľovaním a dokumentovaním trestnej činnosti. 

Sprvu nebolo jasné, aké preventívne oddelenie má policajný prezident na mysli. Ako informovala televízia Markíza, ide o Oddelenie komunikácie a prevencie kancelárie Prezidenta Policajného zboru. Pod jeho vedením budú teda pracovať traja hovorcovia policajného prezídia. Krajmer bude vedieť o všetkom, čo novinárov zaujíma a na akých témach pracujú. Komunikačné oddelenie je totiž kontaktom medzi novinármi a informáciami, ktoré chcú získať od polície. Policajní hovorcovia denne odpovedajú na množstvo novinárskych otázok. 

Je dôležité podotknúť, že Krajmer prišiel o svoju elitnú pozíciu v Policajnom zbore práve po odhaleniach novinárov. Komunikačné oddelenie je blízke aj policajnému prezidentovi. "Uvedená funkcia nie je v súčasnosti obsadená a vykonáva ju dočasne poverený policajt. Personálne otázky, najmä v štádiu ich riešenia, nebudeme komentovať," uviedol hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Wäldl.

Róberta Krajmera zachytili médiá krátko po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice na mieste činu. Najprv to policajti zahmlievali tým, že nebol priamo na mieste vraždy, neskôr tvrdili, že tam vykonával operatívnu činnosť. Podľa expertov to bol neštandardný postup. Jeho manželka je spájaná aj s podnikateľskými aktivitami Norberta Bödöra, ktorého otec je švagrom policajného prezidenta Tibora Gašpara. Róbert Krajmer odstúpil z pozície šéfa protikorupčnej jednotky NAKA k 1. aprílu.

Viac o téme: Robert Krajmer
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu