Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Pašeráčka Tereza vysmiata na súd: Dobré vzťahy s dozorcami, dokonca jej radia

Vysmiatu Terezu predvádzajú pred súd Zobraziť galériu (2)
Vysmiatu Terezu predvádzajú pred súd (Zdroj: Foto: YT/Lahore News HD)

LAHORE - Pašeráčka Tereza, ktorú zadržali v januári s deviatimi kilami heroínu, sa opäť postavila pred pakistanský súd. Podľa záberov je jasné, že kráske nie je v cudzine rozhodne najhoršie. Na súd ju predvádzal sprievod, úsmevy rozdávala na všetky strany. V družnej debate s dozorkyňou vyzerala, akoby jej nič nechýbalo.

Tereza sa stala neslávne známou už krátko po zadržaní. Pamätná je fotografia s colníkmi, na ktorej sa usmievala, zrejme netušiac, čo ju čaká. Krátko na to ju súd posadil do väzby. Vo väznici sa očividne cíti dobre a podľa všetkého dobré vzťahy má aj so spoluväzenkyňami.  

Spoločnú reč si našla aj s väzenskou dozorkyňou, ktorá ju v sprievode ostatných predvádzala na včerajšie súdne pojednávanie. Na záberoch vidno, ako sa obe ženy rozprávajú a usmievajú.

 

Terezine dobré vzťahy vo väznici potvrdzuje aj fakt, že podľa hovorkyne českého ministerstva zahraničia Ireny Valentovej zadržanej Češke odporučili riaditeľ väznice aj spoluväzenkyne, aby zmenila svojho právnika. Ten prípad údajne dlhší čas sleduje.

VIDEO Pašeráčka Tereza vysmiata
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: YT/Lahore News HD)

Tereza sa pre zmenu právnika nakoniec rozhodla. Na súde včera podpísali splnomocnenie a nový právnik požiadal o odklad čítania obvinenia, ktoré malo byť na programe. Potvrdila to hovorkyňa českého ministerstva zahraničia Irena Valentová. Z obvinenia by malo byť jasné, z čoho je Češka obvinená a za čo bude súdená. Súd bol nakoniec odročený na štvrtok 19. apríla.

Zdravotný stav zadržanej je naďalej relatívne v poriadku. Sťažovala si iba na prílišné teplo. Včerajšieho pojednávania na súde sa zúčastnila aj zástupkyňa slovenskej ambasády.

VIDEO Pašeráčka Tereza vysmiata
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: YT/Lahore News HD)

Terezu zadržali v januári

Pakistanskí colníci ženu zadržali údajne po tom, čo prešla cez dve kontrolné stanovištia protidrogových jednotiek cestou na let do Abú Dabí v Spojených arabských emirátoch. Odtiaľ sa podľa pakistanskej tlače chystala pokračovať do Írska. Heroín našli colníci v kufri zadržanej.
Za pašovanie drog sú v Pakistane zvyčajne veľmi vysoké tresty, výnimkou nie je ani trest smrti. Podľa českého ministerstva zahraničia sa ale spravidla neuplatňuje voči cudzincom. České ministerstvo spravodlivosti v marci uviedlo, že Česko chce s Pakistanom uzavrieť zmluvu o odovzdávaní väzňov. Úrad snahu zdôvodňuje práve prípadom Češky zadržanej v januári v Pakistane.

Viac o téme: DrogyPašeráčkaPakistanTereza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu