Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Marián mal nahlasovať bomby na súde: Vinu popiera, telefón vraj našiel na ulici

Marián S. na súde Zobraziť galériu (3)
Marián S. na súde (Zdroj: Miro Vacula)

KOŠICE - Nahlásiť anonymne bombu a spôsobiť falošný poplach nie je žiadna maličkosť. Pre niekoho je to možno zábavka alebo ventilovanie si frustrácie, ale ak ho policajti vypátrajú, čakajú ho opletačky so zákonom. Svoje o tom vie aj Marián S., ktorý sa zodpovedá na košickom súde.

V Košiciach pre bombovú hrozbu opäť evakuovali budovu súdov

V minulom roku boli 21-krát evakuované košické súdy pre anonymné nahlásenie bomby. Dnes začalo hlavné pojednávanie s Mariánom S., proti ktorému prokuratúra vzniesla obvinenie za šesť týchto telefonátov.

FOTO Marián mal nahlasovať
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Miro Vacula)

Na súd ho priviedla policajná eskorta, keďže v súčasnosti sa už nachádza vo výkone trestu (deväť rokov) za iné trestné činy. Marián S. svoju vinu poprel a vyhlásil, že sa cíti byť nevinným.

Mobilný telefón Nokia so zahraničnou SIM kartou, z ktorej boli telefonáty uskutočňované, vraj našiel v igelitovej taške na ulici cestou na súd na jedno zo svojich vtedy prebiehajúcich pojednávaní.

FOTO Marián mal nahlasovať
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Miro Vacula)

Sudca hlavné pojednávanie po hodine prerušil na návrh advokáta, aby bol vypočutý súdny znalec v oblasti mobilných telefónov. Ďalšie stanovil na koniec mája.

Viac o téme: BombaSúd KošiceMarián S.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu