Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

PRÁVE TERAZ V Košiciach pre bombovú hrozbu opäť evakuovali budovu súdov

V budove košických súdov bola zase nahlásená bomba Zobraziť galériu (3)
V budove košických súdov bola zase nahlásená bomba (Zdroj: TASR - František Iván)

KOŠICe - Pre údajnú bombovú hrozbu evakuovali v utorok o zhruba 8.30 h budovu súdov v Košiciach na Štúrovej ulici.

"Polícia v tejto chvíli vykonáva všetky potrebné bezpečnostné opatrenia," potvrdila košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. Pre podobnú hrozbu, keď anonym telefonicky nahlásil bombu na súde, evakuovali sídlo košického krajského a troch okresných súdov aj v pondelok (26.3.). Hrozba sa po prehľadaní objektu nepotvrdila a polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre prečin šírenia poplašnej správy.

V budove košických súdov
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR - František Iván)

V utorok museli pre evakuáciu na Okresnom súde Košice I krátko po začiatku odročiť aj pojednávanie v kauze osekania komunistických symbolov z pamätníka padlých sovietskych vojakov z druhej svetovej vojny na košickom Námestí osloboditeľov. Z trestného činu výtržníctva je obžalovaný košický výtvarník Peter K.

Podľa prokuratúry sa mal dopustiť hanobenia kultúrnej pamiatky v noci na 21. augusta 2016, čiže na výročie okupácie Československa vojskami Varšavskej zmluvy z roku 1968. Obžalovaný to odmieta. Na žiadosť obhajoby ako svedkyňa začala vypovedať riaditeľka Krajského pamiatkového úradu (KPÚ) Košice Kristína Markušová, jej výsluch však musel byť po výzve na opustenie budovy prerušený.

Anonymné oznámenia o údajnej bombe na košických súdoch zamestnávali políciu a záchranárov najmä v minulom roku pomerne často. Za šírenie poplašnej správy v takýchto prípadoch hrozí viacročný trest.

V budove košických súdov
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR - František Iván)

Viac o téme: BombaSúd Košice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu