Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Bývalý košický boss podsvetia chce po 17 rokoch na slobodu: Borža požiadal o prepustenie

Dušan Borženský Zobraziť galériu (2)
Dušan Borženský (Zdroj: TASR – František Iván)

KOŠICE - Jeden boss východoslovenského podsvetia včera zmizol, druhý má šancu dostať sa na slobodu. Dušan Borženský, prezývaný Borža, požiadal o podmienečné prepustenie na slobodu. Za vraždy dostal bývalý šéf košického podsvetia 23 rokov, odsedel si vyše 17 rokov.

Dušan Borženský koncom uplynulého roka uzavrel s prokurátorom dohodu o vine a treste v prípade vraždy Albánca Fadila Pasjača. Začiatkom tohto roka požiadal o podmienečné prepustenie, odsedel si totiž dve tretiny trestu. "Žiadosť Dušana Borženského o prepustenie z výkonu trestu bola okresnému súdu Košice doručená 22. marca," informovala hovorkyňa košických súdov Anna Pančurová.

Dušan Borženský
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR – František Iván)

Borža si vo väznici v Šaci odpykával 23-ročný trest odňatia slobody za vraždy Karola Kolárika a Jána Kromku. Nedávno sa priznal aj k vražde Fadila Pasjaču. Jeho likvidáciu si mal podľa polície objednať u iného bossa zo západu Slovenska Jána Ondrejčáka, prezývaného Piťo. Fadila zomrel násilnou smrťou v roku 2000 na sídlisku Ťahanovce v Košiciach. "Vykonávateľom mal byť jeden zo skupiny Piťovcov, ktorý je už právoplatne odsúdený za tú vraždu," povedal obhajca Miroslav Jánošík pre televíziu Joj.


Prečítajte si aj: Polícia odhalila detaily brutálnej mafiánskej popravy! Piťo holými rukami zlomil väzy svedkovi


Borženský dostal za zločiny trest 23 rokov. Termín riadneho výkonu trestu je koniec novembra 2023, vo väzení je už viac ako 17 rokov. Onedlho bude sudca rozhodovať o jeho podmienečnom prepustení. "Zákonný sudca, ktorému bola náhodným výberom elektronicky pridelená, stanovil termín rozhodovania o nej na 7. mája. Rozhodovať o nej bude v Ústave na výkon trestu odňatia slobody Košice-Šaca," doplnila Pančurová. "Podľa znaleckého posudku v tejto veci z psychiatrického hľadiska jeho pobyt na slobode nie je nebezpečný pre spoločnosť," dodal Jánošík.

Viac o téme: BossDušan Borženský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu