Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

PRÁVE TERAZ Poplach v Bratislave: FOTO hasiči evakuovali chemickú fakultu

Kollárovo námestie Zobraziť galériu (3)
Kollárovo námestie (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Hasiči zasahujú na Fakulte chemickej a potravinárskej technológie STU na Kollárovom námestí v Bratislave. Krátko pred deviatou hodinou tam ohlásili požiar strechy.

Na Kollárovom námestí zasahuje 34 hasičov s 9 kusmi hasičskej techniky. Študenti stoja vonku, zranený nie je nikto.

"Dnes bol krátko pred deviatou hodinou na operačné stredisko ohlásený požiar strechy fakulty Slovenskej technickej univerzity na Kollárovom námestí v Bratislave. Momentálne na mieste prebieha prieskum, pri ktorom hasiči prehľadávajú priestory a snažia sa nájsť zdroj dymenia spod strechy. Hasiči na mieste zároveň vykonávajú kontrolné merania na prítomnosť nebezpečných látok v ovzduší," informovali hasiči.

Kollárovo námestie
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky.sk)

K požiaru fakulty Slovenskej technickej univerzity nedošlo

Krátko pred 9. h bol v utorok nahlásený požiar strechy Fakulty chemickej a potravinárskej technológie Slovenskej technickej univerzity (STU) v Bratislave. Ako  informovala manažérka pre komunikáciu STU Andrea Settey Hajdúchová, k požiaru na fakulte nedošlo.

Kollárovo námestie
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky.sk)

Hasiči na mieste vykonali prieskum, pri ktorom prehľadali všetky priestory fakulty a snažili sa nájsť zdroj dymenia pod strechou budovy. "Zároveň na mieste vykonali aj kontrolné merania na prítomnosť nebezpečných látok v ovzduší. Žiadne nebezpečné látky nenamerali," uviedlo Operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru v Bratislave. Na mieste zasahovalo 34 hasičov s deviatimi kusmi techniky. 

"V laboratóriách fakulty došlo pri výskume len k väčšiemu zadymeniu, ktoré digestor odsal cez strechu von z budovy. Išlo o laboratóriá anorganickej technológie, kde sa vedci venujú vývoju nových kovových materiálov," informovala Settey Hajdúchová. Výučba a ďalšia pracovná činnosť na fakulte po obhliadke budovy hasičmi pokračuje.

Viac o téme: PožiarHasičiVysoká škola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu