Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Polícia v Košiciach vyšetruje dve nehody chodcov: Apeluje na zvýšenú opatrnosť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - KR PZ Trenčín)

KOŠICE - Polícia vyšetruje dopravné nehody, ku ktorým došlo v stredu (28.3.) v Košiciach. Ťažké zranenia utrpeli pri nich dvaja chodci. Informovala o tom vo štvrtok košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

"Podľa doterajších zistení k prvej nehode došlo v ranných hodinách na parkovisku v centre mesta, kde vodičovi Škody Octavia vošla do jazdnej dráhy chodkyňa, ktorá vyšla spoza vozidla. Pri nehode utrpela ťažké zranenia. Dychové skúšky účastníkov dopravnej nehody boli negatívne," uviedla Mésarová. Ako pokračovala, vo večerných hodinách došlo k druhej nehode s ťažkým ublížením na zdraví, približne 200 metrov pred križovatkou v smere z Mestskej časti Šebastovce na Valaliky.

"Vodič Škody Superb narazil do chodca, ktorý sa nachádzal uprostred vozovky. Požitie alkoholu u vodiča zistené nebolo. Chodcovi bola za účelom zistenia požitia alkoholických nápojov odobratá krv," skonštatovala Mésarová s tým, že bližšie okolnosti, presná príčina a miera zavinenia dopravných nehôd, sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

S blížiacimi sa veľkonočnými sviatkami polícia upozorňuje vodičov, ako aj ostatných účastníkov cestnej premávky, aby sa v preplnených uliciach navzájom rešpektovali, dodržiavali dopravné predpisy a predchádzali tak nešťastiam na cestách.

"V súvislosti so zvýšením intenzity cestnej premávky počas veľkonočných sviatkov budú policajti podľa potreby riadiť a usmerňovať premávku na hlavných cestných ťahoch. Dohľad zvýšia aj na frekventovaných križovatkách, nehodových miestach, úsekoch a tiež všade tam, kde bude predpoklad zvýšenej intenzity premávky," dodala Mésarová. Policajti sa zamerajú aj na kontrolu dodržiavania rýchlosti a zákazu požívania alkoholu a iných návykových látok.

Viac o téme: Dopravné nehodyKošice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu