Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Najhorší falšovatelia peňazí na svete: FOTO Polícia nechápe, takúto "bankovku" ste ešte nevideli

Traja muži z Popradu sfalšovali 200-eurovú bankovku Zobraziť galériu (2)
Traja muži z Popradu sfalšovali 200-eurovú bankovku (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

POPRAD – Nad organizovaným mužským triom z východu krúti hlavou aj samotná polícia. Verejne ich vyhlásila za najhorších falšovateľov peňazí na svete. Traja muži totiž zlepili dva papiere s veľmi nekvalitnou napodobeninou 200-eurovej bankovky, a to tak, že zadná strana bola dole hlavou. To však nebolo všetko. Na zlepenci bolo obojstranne napísané "This is fake". Najväčším paradoxom je, že týmto zdrapom papiera skutočne zaplatili. Fotky vás zaručene pobavia.

Polícia svojím netradičným príspevkom na facebooku šokovala stovky ľudí. Informovala o trojici mužov vo veku 17, 19 a 43 rokov z okresu Poprad, ktorí sfalšovali 200-eurovú bankovku. Teraz sa podržte, nad ich vynálezom krúti hlavou aj polícia. Podľa ich verzie, 200-eurovú bankovku zrejme nikdy nevideli, pretože opačnú stranu nalepili dolu hlavou. Zločinci zlepili dva papiere s nekvalitnou potlačou 200-eurovej bankovky, ktoré mali na oboch stranách nápis "This is fake", čo v slovenčine znamená "Toto je falzifikát".

Predná strana
Zobraziť galériu (2)
Predná strana  (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

Polícia uviedla, že je to síce neuveriteľné, ale bankovkou sa im naozaj podarilo zaplatiť. Zneužili staršieho muža za pokladňou.

Zadná strana
Zobraziť galériu (2)
Zadná strana  (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

Všetkých troch polícia zadržala ešte v deň zločinu. Muži boli obvinení zo zločinu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov. Polícia na záver podotkla, že na fotkách sú obe strany bankovky.  

Viac o téme: PeniazePopradFalzifikátBankovka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu