Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Policajná naháňačka v Košiciach: Lukáš stál v zákaze, šliapol na plyn, AKCIA ako z filmu

Policajná naháňačka v Košiciach
Policajná naháňačka v Košiciach (Zdroj: Foto: polícia)

KOŠICE - Policajnú naháňačku ako z amerického akčného filmu zažili včera Košičania. Lukáš stál na zákaze, preto sa k nemu vybrali policajti. Počas toho, čo s ním muži zákona prejednávali priestupok, arogantný vodič zaradil rýchlosť a začal okamžite unikať. Muži zákona neváhali a rozpútala sa zbesilá naháňačka. Akcia je zachytená na videu.

V nedeľu popoludní išla policajná hliadka na Moldavskú cestu v Košiciach skontrolovať vodiča, ktorý mal s autom blokovať vjazd na autobusovú zastávku mestskej hromadnej dopravy. Lukáš (30) z okresu Košice okolie s dodávkou Citroen Jumpy stál na zákaze zastavenia. "Počas prejednávania dopravného priestupku na parkovisku pri obchodnom centre bol vodič arogantný, za spáchanie priestupku pokutu zaplatiť odmietol, zaradil rýchlosť a z miesta ušiel, pričom už pri prvom svetelnom zariadení prešiel na červený signál," informovala polícia na sociálnej sieti.

Polícia zverejnila VIDEO zbesilej jazdy Košicami.

Policajná naháňačka v Košiciach

Policajná naháňačka

Rozbehla sa policajná naháňačka ako z akčného filmu. Unikajúce auto spozorovala hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky, ktorá sa za použitia výstražného svetelného a zvukového zariadenia a znamenia STOP snažila cestného piráta zastaviť. Vodič ale nereagoval. Práve naopak. Zrýchlil a pokračoval v úniku. Policajné hliadky prenasledovali cestného piráta a snažili sa ho na Triede SNP zablokovať služobným autom. "Vodič však na výzvy polície nereagoval, prešiel s vozidlom cez obrubníky a deliaci ostrovček, narazil do dopravnej značky a ďalej unikal smerom k Amfiteátru. Počas svojej bezohľadnej a riskantnej jazdy nerešpektoval svetelné zariadenia, na viacerých miestach narazil do dopravných vodiacich dosiek a jazdil v protismere," opísala polícia. 

Policajnej naháňačke nebolo stále konca. Muži zákona sa Lukáša opakovane pokúšali zastaviť, nereagoval a narazil do policajného Volkswagenu Golf. "Policajné hliadky unikajúce vozidlo prenasledovali smerom na Námestie Maratónu mieru, kde vodič vošiel do protismeru, ďalej unikal po Gorkého ulici, vošiel na Tomášikovu ulicu, kde unikajúceho vodiča hliadky pohotovostnej motorizovanej jednotky zadržali za použitia donucovacích prostriedkov, nakoľko kládol aktívny odpor," pokračovala polícia s opisom udalosti.  

Lukáš skončil na policajnej stanici

Muži zákona Lukáša zadržali a previezli na policajné oddelenie k ďalšej realizácii. Podrobil sa dychovej skúške na zistenie požitia alkoholu s negatívnym výsledkom. Vodičovi zadržali vodičský preukaz. Svojou bezohľadnou a riskantnou jazdou spôsobil škody predbežne vyčíslené na 4.500 eur, k zraneniu osôb, našťastie, nedošlo. Pre podozrenie z požitia inej návykovej látky bol u vodiča vykonaný odber biologického materiálu, ktorý bude podrobený toxikologickému vyšetreniu. 

"Keďže vodič svojou bezohľadnou jazdou vydal ľudí do nebezpečenstva smrti alebo ťažkej ujmy na zdraví, a to prejazdom cez viaceré križovatky v meste na červený signál, ako aj opakovanou jazdou v protismere, pričom v snahe uniknúť policajným vozidlám ich vytláčal z cesty a jedno poškodil, rovnako tak poškodil niekoľko zvislých dopravných značiek, vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Košiciach v danej veci začal trestné stíhanie vo veci zločinu všeobecného ohrozenia," uzavrela polícia s tým, že v prípade dokázania viny hrozí vodičovi trest odňatia slobody na 4 až 10 rokov.

Viac o téme: PirátNaháňačkaPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu