Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Sexškandál basketbalistu z USA: Prievidžanka sa zahľadela do nesprávneho muža

Christopher Zobraziť galériu (2)
Christopher (Zdroj: FB/Ch.P.)

PRIEVIDZA - Uplynulý rok v septembri sme informovali o basketbalistovi (23), ktorý mal byť nádejnou posilou pre prievidzský tým. Neodohral ani jeden zápas, no aj tak sa zviditeľnil. A to v najhoršom svetle. Najnovšie je obvinený zo zločinu sexuálneho násilia, znásilnenia, z prečinu výroby detskej pornografie a zo zločinu vydierania.

Christopher (23) zo Spojených štátov amerických pricestoval na Slovensko, no ako nová posila BC Prievidza pôsobil len niekoľko mesiacov. Hladinu okolo seba rozvíril, keď sa prevalilo, že mal znásilniť 16-ročnú Prievidžanku. Polícia začala prípad vyšetrovať a padlo obvinenie. "Vyšetrovateľka Odboru kriminálnej polície z Prievidze vzniesla obvinenie 23-ročnému Christopherovi, občanovi USA," potvrdila polícia.  


Prečítajte si aj: FOTO Prievidzský basketbalista Chris z USA čelí škandálu: Vyhrážky a znásilnenie dievčaťa (16)


Obvinený mal 16-ročnú dievčinu znásilniť. Ako opísala polícia, v jednom prípade ju mal nútiť k orálnemu sexu a nahrávať na mobilný telefón ich sexuálny styk. Taktiež sa jej mal vyhrážať, že ich sexuálne video zverejní. K násilnostiam dochádzalo ešte vlani v lete. 

Sexškandál basketbalistu z USA:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: FB/Ch.P.)

Podľa doterajších zistení sa 23-ročný Američan mal dopustiť protiprávneho konania voči mladistvej. "Mladistvá s myslením blízkemu jej pubertálnemu veku mala naivné predstavy a snahy nadviazať bližšie priateľstvo s americkým športovcom," opísala ešte v čase zadržania hovorkyňa trenčianskych policajtov Elena Antalová. Vzhľadom na to, že ide o citlivý prípad a mladistvé dievča, polícia neposkytuje bližšie informácie. Vyšetrovanie naďalej prebieha.

Viac o téme: ZnásilnenieBasketbalistaPrievidza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu