Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Šialená jazda po diaľnici: Vodič nedokázal zastaviť so svojím bavorákom, riadená zrážka

Vodiča zastavila až riadená zrážka Zobraziť galériu (3)
Vodiča zastavila až riadená zrážka (Zdroj: Foto: YT/Daytona Beach News-Journal)

PALM BEACH - Priam neuveriteľná situácia sa odohrala na floridskej diaľnici. Poriadny chaos spôsobil vodič, ktorý sa po nej v rýchlosti rútil. Polícii sa dokonca sám udal. Tvrdil, že svoje 15-ročné BMW nedokáže zastaviť a mužov zákona žiadal o pomoc.

Joseph Cooper (28) prešiel na aute BMW X5 po diaľnici 80 kilometrov rýchlosťou 160 km/hod, pričom ho naháňalo niekoľko policajných hliadok, ktoré ho nedokázali zastaviť. Incident sa odohral na diaľnici severne od West Palm Beach na Floride.  

Šialená jazda po diaľnici:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: YT/Daytona Beach News-Journal)

Vodič volal na tiesňovú linku

Vodič policajtov sám zavolal, pričom uviedol, že svoj bavorák nedokáže zastaviť. Dispečerka sa telefonicky snažila mužovi poradiť. Odporučila mu, aby automatickú prevodovku vyradil na neutrál. "Snažím sa, madam," odpovedal Joseph. Na ďalšie otázky, či sa mu to podarilo, nervózne odpovedal: "Nie!"

Šialená jazda po diaľnici:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: YT/Daytona Beach News-Journal)

Auto sa mu nijakým spôsobom nedarilo spomaliť a ručnú brzdu vo vysokej rýchlosti nechcel použiť. Mal obavy, že do niekoho narazí. Muži zákona chceli bavorák zastaviť spomaľovacími pásmi s hrotmi. Nakoniec polícia auto zastavila riadenou zrážkou. Služobným autom narazila do BMW-čka zboku a otočili ho proti smeru jazdy.

 

Počas šialenej jazdy sa, našťastie, nikomu nič nestalo. Nezranil sa ani vodič, aj keď ostal poriadne otrasený. "Celý sa triasol a bol rozrušený. Z auta sa dymilo," opísal jeden zo zasahujúcich policajtov. Prípadom sa teraz polícia zaoberá. Automobilka vodičovu verziu spochybňuje. "Na základe správ, ktoré sme videli, je popísaný scenár nepravdepodobný a radi budeme spolupracovať s políciou štátu Florida na vyšetrení príčin incidentu," uviedla automobilová spoločnosť pre floridský portál cbs12.com. 

Viac o téme: FloridaPalm Beach
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu