Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Veľký zásah polície proti pašerákom: Do Rakúska drogy za 1,7 milióna, medzi zadržanými aj Slovák

 Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Regionews)

VÖSENDORF - Rakúska polícia v spolupráci s holandskou rozložila medzinárodnú skupinu pašerákov drog. Medzi nimi je aj 54-ročný Slovák. Predajom drog na čiernom trhu by sa obohatili o 1,7 milióna eur.

Ako uviedla rakúska polícia, prípad medzinárodnej skupiny pašerákov vyšetrujú od roku 2016. Na muške mali podozrivých z obchodovania a pašovania drog. Na parkovisku vo Vösendorfe tento týždeň zatkli 53-ročného Slovinca, v aute mu našli balenia liekov.

Jeho komplicov Slováka (54) a Kosovčana (46) chytili v holandskom Rotterdame. Do Rakúska chceli prepašovať štyri kilogramy kokaínu, tri kilogramy heroínu a dva kilogramy inej látky. Podľa vyšetrovateľov by sa skupina mužov predajom drog na čiernom trhu obohatila o približne 1,7 milióna eur.

Ako informuje portál vienna.at, všetci traja zadržaní majú za sebou trestnú minulosť, ktorej sa dopúšťali v európskych krajinách. Momentálne sú vo väzbe. Vodič auta, v ktorom drogy pašovali, bol už minulý rok odsúdený na niekoľko rokov. Podľa vyšetrovateľov boli drogy určené pre rakúsky trh. Zadržaný kokaín mal čistotu 80 percent a heroín 55 percent.

Viac o téme: DrogyRakúsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu