Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Sekundy hrôzy zachytené na VIDEU: Vodič zrazil ženy priamo na priechode v Petržalke

Vodič zrazil mladé ženy priamo na priechode pre chodcov.
Vodič zrazil mladé ženy priamo na priechode pre chodcov. (Zdroj: FB/Polícia SR)

BRATISLAVA - Ešte v pondelok večer zrazil vodič v Petržalke dve mladé 21-ročné ženy priamo na priechode pre chodcov. Polícia teraz zverejnila odstrašujúce video, na ktorom je nehoda zachytená.

Nehoda na priechode

Nehoda sa stala v pondelok večer na Panónskej ulici, na ktorej 34-ročný vodič viedol Škodu Octavia. Ženy mali 21 rokov. Zranili sa, ale prežili. Obe boli prevezené do nemocníc, jedna mala poranenie hlavy.

Polícia teraz zverejnila autentické video, na ktorom je zrážku vidieť. "Príčiny nehody vyšetrujeme," napísali policajti k videu.

Polícia chce viac chrániť chodcov

Polícia plánuje zmeny v zákone o cestnej premávke. Chce viac chrániť chodcov na priechodoch pre chodcov. Konkrétne to znamená, že chodec bude mať prednosť už vtedy, ak je zrejmé, že chce na priechod vstúpiť.

Vodiči tak budú musieť pred priechodmi znížiť rýchlosť auta na takú úroveň, aby boli schopní svoje vozidlo zastaviť. Čiže, aj keď je v obci dovolená maximálna povolená rýchlosť 50 kilometrov za hodinu, ak si to situácia vyžiada, budú jazdiť pomalšie. Pripravované zmeny v legislatíve nedávno predstavil viceprezident Policajného zboru Ľubomír Ábel.

Viac o téme: NehodaPriechod pre chodcov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu