Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Najhorší novodobý sériový vrah! Nechutné detaily prípadu, ktorý vydesil Severnú Ameriku

Sériový vrah Robert Pickton zabil 49 žien. Zobraziť galériu (12)
Sériový vrah Robert Pickton zabil 49 žien.

VANCOUVER - Kanadský súd poslal v roku 2007 na doživotie sériového vraha Roberta Picktona, ktorého prezývali mäsiar. Vtedy 85-ročný muž bol usvedčený z úkladných vrážd 6 žien. Ich počet ale stúpol na hrozných 49. Najnechutnejšie na celom prípade je to, že zo svojich obetí robil sekanú a predával ju ľuďom, dokonca aj policajtom.

Zahraničné médiá vykresľujú Picktona ako najhoršieho vraha v dejinách Kanady. Po rokoch opäť pripomínajú jeho príbeh a zvrátené praktiky. "Mäsiar" bol zatknutý v roku 2002 a vtedy hygienici upozornili susedov, ktorý od Picktona kupovali bravčové mäso, že mohli dostať aj ľudské pozostatky. Píše zahraničný portál The Sun.

Sériový vrah Robert Pickton
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: Profimedia)

Sériový vrah Robert Pickton
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: Profimedia)

Pickton mal zo svojich obetí robiť sekanú, polícia medzi mäsom z prasiat našla aj časti ľudských tiel. Tie boli nájdené aj v mrazáku. Podľa médií išlo väčšinou o prostitútky a narkomanky z chudobnejšej časti Vancouveru. Pickton ich mal nalákať na svoju prasačiu farmu a tam robili večierky plné drog a alkoholu.

Jedna z Picktonových obetí.
Zobraziť galériu (12)
Jedna z Picktonových obetí.  (Zdroj: Profimedia)

Práve na tejto farme sa mali brutálne vraždy stať. Kriminalisti našli v pôde a na farme stopy DNA viac ako 30 žien. K tomu, že ich zabil 49, sa priznal vo väzení, keď naletel policajtovi, ktorý sa vydával ta väzňa. Celý svet šokoval svojím vyhlásením: "Len mi je ľúto, že som to nezvládol zaokrúhliť na 50." Dokonca priznal, že ich chcel postupne zabiť až 75.

Sériový vrah Robert Pickton
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: Police Vancouver)

"Dostali ma, pretože som prestal byť opatrný," vyhlásil. Neskôr všetko poprel. Pretože v Kanade nie je trest smrti, Picktona odsúdili na doživotie. Pri vynesení rozsudku prežívali príbuzní obetí veľké emócie. Niektorí sa radovali, iní sa neubránili slzám. Najzarážajúcejšie na celom prípade je to, že Picktona mohli dolapiť už oveľa skôr, v roku 1997.

Sériový vrah Robert Pickton
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: Profimedia)

Jednej narkomanke sa podarilo utiecť a nahá a zranená utekala pre pomoc. Polícia ale nebrala slová drogovo závislej ženy vážne a, navyše, Picktona poznali, pretože si od neho kupovali sekanú. Práve tú robil zo svojich obetí. Jeho činy boli brutálne a šokovali verejnosť. "Nikto si nezaslúži umrieť ako ona," povedal brat jednej zo zavraždených žien. Jej hlavu, nohy a ruky našli v kýbliku na Picktonovej farme.

Picktonova farma, na ktorú lákal ženy. Tam ich aj zabil.
Zobraziť galériu (12)
Picktonova farma, na ktorú lákal ženy. Tam ich aj zabil.  (Zdroj: Profimedia)

"Pán Pickton, skutočne neexistuje žiadny spôsob, ako by som vyjadril odpor, aký vraždy vyvolali u ľudí," vyhlásil súd James Williams.

Odsúdený na sudcu ani nepozrel a zrak upieral na svoje ruky. Potom sa naklonil dopredu a chcel niečo povedať, ale obhajca mu dal pokyn, aby mlčal.

Viac o téme: VrahMäsiarSériový vrah
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu