Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Gašpar: Objasnenosť trestných činov za rok 2017 atakuje 60 percent

Tibor Gašpar
Tibor Gašpar (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Objasnenosť trestných činov za rok 2017 podľa prezidenta Policajného zboru Tibora Gašpara "atakuje" úroveň 60 percent.

"Sme síce niekoľko dní pred koncom roka, ale dá sa povedať, že mnohé policajné štatistiky opäť budú v tých najlepších číslach," uviedol vo videu zverejnenom na sociálnej sieti. Počet trestných činov nám klesol skoro o 3 000 vecí, uviedol Gašpar s tým, že pozitívne čísla vidí aj v oblasti dopravnej nehodovosti a jej následkov. "Sú síce možno na úrovni minulého roku, ale všetky tie ukazovatele, ktoré hodnotíme za posledných šesť rokov, sa držia na tých najlepších možných číslach," uviedol Gašpar.

Pozitívne výsledky sa podľa policajného prezidenta dosiahli napríklad aj v oblasti ochrany štátnej hranice, v boji s nelegálnou migráciou, v boji proti organizovanému zločinu alebo s daňovou kriminalitou. Znižuje sa aj počet trestných činov s takzvanej "pouličnej kriminality". "Znižuje sa násilná kriminalita, znižuje sa majetková kriminalita, čiže krádeže, či už krádeže motorových vozidiel, alebo krádeže vlámaním," zdôraznil s tým, že, naopak, vrástol počet odhalených daňových trestných činov. Podrobnejšie bude polícia o svojej činnosti v roku 2017 informovať v januári, dodal Gašpar.

Viac o téme: Trestné činyTibor Gašpar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu