Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Osudná nepozornosť chodca (†60): Vodič (39) už nedokázal zrážke zabrániť

Zábery z miesta nehody Zobraziť galériu (2)
Zábery z miesta nehody (Zdroj: TASR - KR PZ v Košiciach)

ČIERNA NAD TISOU - V okrese Trebišov došlo v piatok ráno k tragickej dopravnej nehode, pri ktorej prišiel o život 60-ročný chodec. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová.

"Podľa doterajších zistení viedol 39-ročný vodič osobné motorové vozidlo značky Škoda Felicia v meste Čierna nad Tisou v smere na obec Biel v okrese Trebišov. Oproti budove bývalého kina miestny chodec náhle vstúpil na vozovku mimo vyznačeného priechodu pre chodcov, pričom ho zachytilo prichádzajúce vozidlo. Chodec pri dopravnej nehode utrpel zranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahol," uviedla Ivanová.

Vodiča podrobili dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Na mieste nehody bol prítomný aj znalec z odboru cestnej dopravy. "Poverený príslušník Policajného zboru v Trebišove začal v tejto súvislosti trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Príčina dopravnej nehody, bližšie okolnosti i miera zavinenia sú predmetom ďalšieho vyšetrovania," doplnila Ivanová.

Polícia apeluje na chodcov, aby sledovali premávku, prechádzali cez cestu na miestach na to určených, vyhýbali sa rizikovým úsekom, dostatočne sa presvedčili, či môžu vstúpiť na vozovku bez hroziaceho nebezpečenstva. Taktiež, aby boli označení reflexnými prvkami na viditeľnom mieste a nenosili tmavé oblečenie, nepreliezali zábradlia a neriskovali tak svoj život či životy ostatných účastníkov cestnej premávky.

Zábery z miesta nehody
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR - KR PZ v Košiciach)

Zábery z miesta nehody
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR - KR PZ v Košiciach)

Viac o téme: NehodaTrebišov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu