Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Polícia čelí ďalšiemu škandalóznemu zásahu: Zatýkanie v Hlohovci sa vymklo kontrole, smrť

Ilustračné foto
Ilustračné foto

HLOHOVEC - V nedeľu večer zomrel po policajnom zásahu v Hlohovci muž. Dvojčlenná policajná hliadka bola privolaná k prípadu domáceho násilia, ktorý mali preveriť. Kvôli agresívnemu správaniu zavolala na muža (†52) políciu jeho manželka.

V nedeľu večer okolo 21:30 bola k prípadu domáceho násilia privolaná dvojčlenná policajná hliadka, ktorá mala situáciu preveriť. Policajtov privítal vo dverách bytu muž. Išlo o 52-ročného Miroslava N., na ktorého zavolala políciu manželka, keďže muž už v minulosti na svoju manželku zaútočil. 

Jeden z policajtov ostal s podozrivým pri vchode bytu a druhý šiel situáciu preveriť do bytu. Miroslav mal piť alkohol už od obeda a bol tak agresívny k manželke aj k jej matke, uviedla jeho manželka Mária. Obom mal nadávať a vyhrážať sa ublížením na zbdraví. V tomto prípade na manželku fyzicky nezaútočil, ale v minulosti už k napadnutiu malo dôjsť. Mária bola dokonca nútená zutekať z domu. "V ten deň už na danej adrese zasahovali aj mestskí policajti, ktorí vec vyriešili dohovorom. Po ich odchode odišiel do pohostinstva a vrátil sa ešte agresívnejší," uviedla hovorkyňa ministerstva vnútra Silvia Keratová.

Policajti sa na základe získaných informácií rozhodli vykázať Miroslava zo spoločného obydlia. Miroslav si išiel v sprievode hliadky zbaliť osobné veci, no jeho správanie sa následne na to vyhrotilo. Policajtom začal nadávať a na hliadku sa párkrát zahnal, svoj hnev následne namieril na manželku a rozbehol sa za ňou.

"Policajti mu cestu zatarasili. Keďže začal klásť aktívny odpor, spacifikovali ho a na zemi mu nasadili putá. Vtom si všimli, že v tvári začal červenieť a ťažko dýchať. Okamžite mu sňali putá, privolali RZP a začali mu poskytovať umelé dýchanie a masáž srdca až do príchodu lekára. Ten si ho prevzal v stabilizovanom stave s podozrením na infarkt," uviedla Keratová.

Muža oživovali na mieste a v umelom spánku ho previezli do nemocnice. "Môžem potvrdiť, že sme vyslali posádku Rýchlej lekárskej pomoci (RLP) k pacientovi, ktorý nereagoval a nedýchal. RLP bola na mieste o štyri minúty od prijatia výzvy na zásah a okamžite začala pacienta oživovať. V umelom spánku ho posádka transportovala do nemocnice. Pred odovzdaním v nemocnici však pacient zomrel, a lekár musel konštatovať smrť," uviedla hovorkyňa záchranarov Alena Krčová. 

Po prevoze do nemocnice pacient zomrel. Presnú príčinu smrti ukáže až pitva. Postup policajtov v súčasnosti preveruje policajná inšpekcia. 

Muž sa takto násilne nesprával prvýkrát. Ako sa neskôr ukázalo. Podobný postup policajti zvolili aj v auguste tohto roka. V tomto prípade použili donucovací prostriedok hmaty a chvaty pri nasadení pút, pretože zaisťovali bezpečnosť pred bezprostredne hroziacim útokom. Ich použitie bolo nadriadeným vyhodnotené ako opodstatnené. 

Viac o téme: Polícia Hlohovec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu