Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Rušný deň pre záchranárov: Zasahovali pri smrteľnom kolapse aj pri cyklistovi

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Dnes popoludní bol tím leteckých záchranárov privolaný k Šútovským vodopádom v Malej Fatre, kde sa nachádzal 58-ročný turista v bezvedomí. Ako informovala hovorkyňa spoločnosti Air-Transport Europe Zuzana Hopjaková, po lokalizácií terénu bol lekár k pacientovi spustený pomocou palubného navijaka.

"Okoloidúci náhodní záchranári začali u muža laickú resuscitáciu. Lekár po príchode pokračoval v rozšírenej resuscitačnej starostlivosti, ktorá však aj napriek veľkej snahe nebola úspešná a muža sa už nepodarilo oživiť," uviedla Hopjaková.

V tom istom čase zasahovala aj banskobystrická posádka leteckých záchranárov v prípade cyklistu, ktorý bol nájdený v bezvedomí na ceste medzi Čiernym Balogom - Dobroč a sedlom Chlipavica. "Pravdepodobne pádom z bicykla utrpel poranenie hlavy, následkom čoho upadol do bezvedomia. Lekárka bola k zranenému spustená pomocou lanovej techniky a po ošetrení a zastabilizovaní bol 68-ročný pacient v spolupráci s políciou prevezený k vrtuľníku, ktorý pristál na neďalekej lúke," informovala Hopjaková. Na umelej pľúcnej ventilácií bol následne v stabilizovanom stave letecky transportovaný do Fakultnej nemocnice F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici.

Viac o téme: ZáchranáriCyklista
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu