Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Záhadná smrť Adama (†19) na brigáde v Senci: Posledné slová, maminka, budeme sa mať dobre

Adam (†19) zomrel na záhadné ochorenie Zobraziť galériu (3)
Adam (†19) zomrel na záhadné ochorenie (Zdroj: Foto: Reprofoto Tv Markíza)

SENEC - Adam (†19) z Dolného Kubína si cez leto privyrábal na brigáde v Senci. V nedeľu si skôr ľahol, pretože sa necítil dobre. Ráno mu kamaráti privolali záchranku. V sanitke, žiaľ, vydýchol naposledy.

Okolnosti Adamovej smrti sú plné nejasností. Najprv vzniklo podozrenie, že ho postihla agresívna infekcia - meningoková meningitída. "V piatok som s ním telefonovala a pýtala sa ho, ako sa má. Povedal, že sa cíti dobre, že mu nič nie je, len mal nádchu. V sobotu ešte robil, ale v nedeľu sa už necítil dobre, že si ide ľahnúť. Povedali mi, že ho bolelo hrdlo, že týždeň sa liečil na čajoch, údajne mal uzliny, ale mne nepovedal nič. Mne len povedal, že ho bolí rameno a že keď príde, tak musí ísť k lekárovi a že sa teda uvidíme 27.," povedala užialená Adamova mama pre televíziu Markíza.  

Záhadná smrť Adama (†19)
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Reprofoto Tv Markíza)

Adam si po maturite vybavil brigádu v jednej z prevádzok na Slnečných jazerách v Senci. Rýchly priebeh ochorenia pripomínal meningokovú sepsu. V práci bol naposledy v sobotu, v nedeľu sa už necítil dobre a išiel si ľahnúť okolo obeda. Kamaráti mu v noci dali paralen, pretože mal horúčku. Videli ale, že je s ním zle, ráno mu privolali sanitku. "V tej chvíli sme nemohli jednoznačne hovoriť o tom, že ide o takéto závažné ochorenie meningokokové, ale vzhľadom k tomu rýchlemu prudkému priebehu sme veľmi na to mysleli a suponovali sme na ten priebeh," povedala lekárka záchrannej služby Táňa Bulíková. 

Záhadná smrť Adama (†19)
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Reprofoto Tv Markíza)

Mladík mal na tele krvné podliatiny, ktoré pripomínali posledné štádium spomínanej infekcie. "Ten stav bol mimoriadne vážny s poruchou vedomia, nízkou hladinou cukru, vysokými teplotami a čo bolo typické, že na koži boli zmeny po celom tele, ktoré svedčali o vážnosti možného infekčného ochorenia," vysvetlila lekárka. Laboratórnymi výsledkami sa ale meningoková meningitída nepotvrdila. 


Prečítajte si aj:

Strašná tragédia pri Sabinove: Nehoda džípu s deviatimi študentmi, traja (†17,17,18) mŕtvi!


Rodina, priatelia a známi sú z nešťastia otrasení. Zatiaľ nedostali odpoveď na otázku, čo sa presne Adamovi stalo a aká zákerná choroba ho pripravila o život. Výsledky budú známe až po pitve. "Bol plný života, energie. V živote chcel niečo dokázať. Stále hovoril, maminka uvidíš, budeme sa mať dobre. A teraz mu vystrojím pohreb namiesto svadby," vyznala sa so stiahnutým hrdlom a slzami v očiach nešťastná milujúca mama.  

 

Viac o téme: TragédiaSmrťBrigáda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu