Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Ďalšia tragédia pri paraglajdingu: Po zoskoku v Macedónsku zahynul Tomáš (†40) z Bratislavy

Pri páde zahynul Tomáš S. Zobraziť galériu (2)
Pri páde zahynul Tomáš S. (Zdroj: Foto: FB/Tomáš Sloboda)

KRUŠEVO - Len cez víkend sa stalo na Donovaloch obrovské nešťastie, pri ktorom zahynul inštruktor (†39) paraglajdingu s klientkou (†59). Rovnaké nešťastie sa stalo v utorok na súťaži v Macedónsku. Po nešťastnom páde tam zomrel paraglajdista Tomáš (†40) z Bratislavy.

Tragédia sa stala počas majstrovstiev Kruševo Open neďaleko obce Nebregovo v oblasti Prilep, informuje macedónsky portál plusinfo.mk. Správu o nešťastí potvrdilo už aj naše ministerstvo zahraničných vecí. "Môžeme potvrdiť, že v Macedónsku došlo k nešťastiu, pri ktorom zahynul paraglidista - občan Slovenskej republiky," uviedol hovorca ministerstva Peter Susko. 

Ďalšia tragédia pri paraglajdingu:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: FB/Tomáš Sloboda)

Podľa miestnych médií Peter spadol z veľkej výšky po tom, čo sa vyskytli komplikácie s padákom. Po nešťastnom dopade sa paraglajdistovi rozbehli záchranári na pomoc, žiaľ, utrpel vážne zranenia a krátko po páde na zem zomrel. 

Momentálne sa vybavujú záležitosti okolo prevozu tela nebohého Tomáša do rodnej krajiny. "Zastupiteľský úrad Slovenskej republiky v Skopje bol o prípade informovaný a poskytuje potrebnú konzulárnu pomoc," doplnil Susko. 


Prečítajte si aj:

FOTO Tragédia na Donovaloch: Marta (†59) si chcela splniť sen, zahynula s inštruktorom (†39)


Počas pretekov v paraglajdingu, ktoré aktuálne v Macedónsku prebiehajú, ide už o tretie úmrtie paraglajdistu. Cez víkend tam po nešťastnom páde zahynul Čech, týždeň pred tým iný účastník. 

 

 

Viac o téme: PádParaglajdingZoskokMacedónsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu