Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zvrat vo vyšetrovaní megaškandálu s expolicajtmi, ktorí strieľali a bili dievča

Policajti, teraz už bývalí, dokopali postrelenú vodičku.
Policajti, teraz už bývalí, dokopali postrelenú vodičku. (Zdroj: Foto: YT/ Zdeno S.)

BRATISLAVA - Generálna prokuratúra (GP) SR uložila podriadenému prokurátorovi vziať návrh na schválenie dohody o vine a treste pre bývalých policajtov, obvinených z násilia, späť.

"V trestnej veci obvinených Jána U. a spol., bývalých príslušníkov Policajného zboru, ktorí 30. júna s prokurátorom Okresnej prokuratúry Trnava uzavreli dohodu o vine a treste, si GP SR na základe medializovaných informácií 10. júla vyžiadala vyšetrovací spis na preskúmanie zákonnosti a primeranosti dohody o vine a treste," uviedla hovorkyňa prokuratúry Jana Tökölyová s tým, že výsledkom je stiahnutie dohody z Okresného súdu v Trnave. "Po preskúmaní trestnej veci GP SR rozhodne o ďalšom zákonnom postupe," dodala hovorkyňa.

Policajti, ktorí na VIDEU brutálne dokopali vodičku: Skončia vo väzení?!

O uzavretí dohôd medzi prokurátorom a bývalými policajtmi, ktorí sú obvinení z dokopania postrelenej vodičky, informovali médiá tento týždeň. Polícia v auguste minulého roka zverejnila video, na ktorom policajná hliadka prenasleduje auto. Neskôr sa zistilo, že v ňom sedeli štyri dievčatá. Dvadsaťjedenročná vodička nemala vodičský preukaz. Auto pred policajtmi unikalo a tí na jeho zastavenie použili zbrane, pričom vodičku postrelili do hrude a ucha. Neskôr sa do médii dostala dlhšia verzia videa, na ktorom do dievčaťa po tom, čo vystúpilo z auta a skončilo postrelené na zemi, kopali. Bývalí policajti preto čelia obvineniu zo zneužitia právomoci verejného činiteľa.

Viac o téme: NásiliePolicajtiGenerálna prokuratúra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu