Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Megakrádež u známeho podnikateľa: Vybielili mu byt v Bratislave, lup za vyše milión eur

Miroslav Remeta Zobraziť galériu (3)
Miroslav Remeta (Zdroj: TASR/František Iván)

BRATISLAVA - Meno stavebného magnáta Miroslava Remetu pravdepodobne zlákalo profesionálnych zlodejov, ktorí mu vykradli byt v Bratislave a prišli si tak na rekordný úlovok. Veci a peniaze, ktoré si odniesli, mali hodnotu vyše milión eur. Dnu sa dostali cez strechu a zamknuté balkónové dvere.

Opozícia opäť útočí: Odhalenie nového škandálu, finančná správa mala ututlať podvod za milión

Ako informovala TV markíza, víťaz tendra na výstavbu najdlhšieho tunela na Slovensku Miroslav Remeta môže mať hlavu v smútku. Zlodeji si z jeho bytu odniesli nielen peniaze, ale aj drahokamy, náramky, niekoľko kusov značkových hodiniek limitovaných edícií, pričom tie najdrahšie mali hodnotu dvoch luxusných trojizbových bytov v centre hlavného mesta.

Polícia aj samotný podnikateľ sú však na informácie o krádeži skúpi. „O krádeži nechcel veľmi hovoriť ani poškodený Miroslav Remeta, priznal len to, že mu zmizli cenné veci," uviedla pre TV Markíza polícia. „Viete, je vyšetrovanie a ja sa nebudem vyjadrovať. Ohlásil som to, lebo všetky veci boli riadne evidované," vyjadril sa Remeta.

Megakrádež u známeho podnikateľa:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/František Iván)

Na megakrádež platí informačné embargo. Nie je teda jasné, v akom štádiu vyšetrovania prípad je, ani či už majú muži zákona v hľadáčiku podozrivých.

Škandál okolo Remetu

Miroslav Remeta vlastní futbalový klub Tatran Prešov, jeho firma Dúha podniká najmä v stavebnom a realitnom biznise. Práve táto firma dostala zákazku na tunel Višňové v hodnote približne 400 miliónov eur.

Koncom mája tohto roku ho opoziční poslanci z SaS obvinili z daňového podvodu. Podľa nich mal Kriminálny úrad finančnej správy (KÚFS) kryť podozrenia z daňových únikov štatutárov stavebnej spoločnosti Dúha v hodnote 1,1 milióna eur.

Megakrádež u známeho podnikateľa:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA, TASR)

"Trváme na svojom stanovisku, že v našej spoločnosti všetky obchodné transakcie vrátane tých, ktoré sú spomenuté vo zverejnených dokumentoch prebiehajú plne v súlade so zákonom," uviedla vtedy spoločnosť Dúha.

Viac o téme: KrádežMiroslav Remeta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu