Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Policajti dali vodičke z Lučenca (51) fúkať a neverili vlastným očiam: Zdolala rekord

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: www.wisegeek.org)

LUČENEC – Takmer päť promile alkoholu v krvi namerali pri dopravnej kontrole policajti v sobotu 1. júla 51-ročnej vodičke z Lučenca. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

„Po predchádzajúcom požití alkoholických nápojov viedla vodička osobné motorové vozidlo Hyundai Accent v Lučenci po Športovej ulici v  smere na Haličskú ulicu. O 22.34 hodine ju zastavila a kontrovala policajná hliadka, pričom jej pri dychovej skúške namerali 2,32 mg/l alkoholu, čo je v prepočte 4,83 promile,“ priblížila hovorkyňa s tým, že vodičke následne obmedzili osobnú slobodu a po vykonaní procesných úkonov ju umiestnili do policajnej cely. „Poverený príslušník spracoval podnet na ukončenie veci v super rýchlom konaní,“ dodala.

V priebehu takmer 42 hodín však podľa jej slov policajti v piatich okresoch Banskobystrického kraja počas bežného výkonu služby zastavili dovedna osem vodičov, ktorí nafúkali viac ako jedno promile. „Jeden z nich spôsobil aj dopravnú nehodu, jeden sa odmietol podrobiť dychovej skúške na alkohol a odmietol aj lekárske vyšetrenie na odber krvi. Dvaja jazdili v zákaze činnosti,“ konkretizovala Faltániová.

Viac o téme: AlkoholVodička
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu