Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Desivá nehoda v Bulharsku: VIDEO Havaroval autobus s českými turistami, bolo to hrozné!

Nehoda autobusu v Bulharsku Zobraziť galériu (4)
Nehoda autobusu v Bulharsku (Zdroj: YouTube/zonaburgas.bg)

BURGAS - Koncom júna sa v Bulharsku stala hrozivo vyzerajúca nehoda, ktorá si vyžiadala 14 zranených. Cestou z letiska havaroval autobus s českými turistami, ktorý narazil do ďalšieho autobusu. Medzi zranenými boli prevažne českí turisti, informoval bulharský portál zonaburgas.bg.

Šofér autobusu rozvážal turistov z letiska do jednotlivých hotelov. Na diaľnici z Burgasu do Primorska začal náhle brzdiť a zrážke už nedokázal zabrániť. Náraz bol taký silný, že motor sa takmer úplne rozdrvil. 

Desivá nehoda v Bulharsku:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube/zonaburgas.bg)

Najhoršie zo zranených dopadol bulharský šofér autobusu s Čechmi a zástupca cestovnej kancelárie Čedok. Na miesto hneď dorazila sanitka a tri policajné autá. Premávka bola okamžite odklonená. O niečo neskôr dorazil na miesto nehody náhradný autobus.

Jedna z účastníčok nehôd, ktorá si neželala byť menovaná uviedla, že na príchod sanitky museli čakať a dostali sa do nej až po hodine a pol. "Bolo to naozaj hrozné. Prvá sanitka prišla až po 20 minútach. Najprv odviezli rodičov a delegáta. O nás sa nikto nestaral. Nikto nás neošetroval," uviedla turistka pre blesk.cz.

"Ja mám rozseknutú peru, ale dcéra, ktorá na tom bola rovnako. Musela odísť s ostatnými náhradným autobusom. Veľa ľudí sa ošetrenia nedočkalo," dodala. V nemocnici sa nachádzalo asi sedem ľudí, pričom ošetrenie potrebovalo asi dvadsať turistov.

Desivá nehoda v Bulharsku:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube/zonaburgas.bg)

Iný uhol pohľadu

Jednou zo zranených bola aj pani Věra. Nesedela medzi českými turistami v autobuse, ale s rodinou cestovala v mikrobuse idúcom priamo za ním. Pre blesk.cz povedala, že cestovná kancelária to zvládla. "Delegátka, ktorá k nám prišla, mala najazdené 800 km, pretože Čedok sem kvôli nehode sťahoval delegátov aj z iných oblastí," vysvetlila.

Desivá nehoda v Bulharsku:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube/zonaburgas.bg)

Pani Věra má pochopenie aj pre nespokojných turistov. "Chápem, že to zranenými otriaslo, ale u nás to nebudilo dojem, že by o turistov nebolo postarané. Tí zranení boli pochopiteľne v šoku," uzavrela so slovami, že sa snažila poskytnúť aj druhý pohľad.

Viac o téme: NehodaBulharskoČeská republika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu