Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tragický víkend pri vode: Utopil sa Matejko (†2) a žena (†35), deti zranil nafukovací hrad

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Krásna sobota vylákala mnohých do prírody a k vodným plochám. Pri Bernolákove sa ale výlet zmenil na obrovskú tragédiu, utopil sa dvojročný chlapček. Na Zlatých pieskoch zas prišla o život 35-ročná žena.

V sobotu sa stala na Malom Dunaji tragédia. Partia kamarátov bola stanovať. Ako uviedla televízia Joj, rodičia cez deň zaspali a dvojročný Matejko sa im zatúlal. Keď sa zobudili, čakala ich najhoršia správa života. Rozbehla sa záchranná akcia. V nasadení boli všetky záchranné zložky. "Zo strany Okresného riaditeľstva PZ v Senci boli bezodkladne vykonané potrebné úkony smerujúce k vypátraniu maloletej osoby," ozrejmil hovorca bratislavských policajtov Michal Szeiff. 

Ako dodal, na miesto boli ihneď vyslané hliadky PMJ, hliadky Obvodného oddelenia PZ, psovodi, do pátracej akcie boli zapojení aj príslušníci poriečného oddelenia PPZ. Na mieste zasahovali aj seneckí hasiči. Informovalo Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru  v Bratislave. Matejko spadol do rieky. Vytiahli ho a začal bol o život. "2-ročného chlapčeka sme oživovali niekoľko desiatok minút, žiaľ, neúspešne," ozrejmil zastupujúci hovorca záchranárov Andrej Hirjak. 

Prípadom sa zaoberá polícia, začala trestné stíhanie pre usmrtenie. Nakoľko v prípade nebohého Matejka ide o chránenú osobu, ak vinu páchateľovi dokážu, hrozí mu trest odňatia slobody až na 5 rokov.  

Na Zlatých pieskoch sa utopila žena

Nešťastie sa v sobotu stalo aj na Zlatých pieskoch. Policajti prijali krátko pred 17-tou hodinou oznámenie, že vo vode na Zlatých pieskoch je telo. Na miesto smerovali policajti, ale aj záchranári. "Napriek rýchlemu zásahu sme, žiaľ, 35-ročnej žene nedokázali pomôcť," uviedol Hirjak. 

Bolo nariadené vykonanie pitvy. "Poverený príslušník Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave II začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," uzavrel Szeiff. 

Tragický víkend pri vode:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: polícia)

V Medzeve zasiahol nafukovací hrad dve deti

Smutná udalosť sa stala aj v Medzeve v Košickom kraji. V nedeľu popoludní počas akcie Dňa detí zasiahol uvoľnený nafukovací hrad dve deti. "Hrad stratil tlak vzduchu, čím zmäkol, stratil stabilitu a prevrátil sa," opísali policajti na sociálnej sieti. Na miesto priletel záchranársky vrtuľník z Popradu, ktorý následne transportoval do nemocnice v Košiciach 13-ročného chlapca. 

Po primárnom ošetrení záchranárov sa o poraneného chlapca postaral lekár leteckých záchranárov. "S poranením hlavy, hrudníka a povrchovými odreninami tváre ho v stabilizovanom stave letecky transportovali do nemocnice v Košiciach," uviedla hovorkyňa Air-Transport Europe Zuzana Hopjaková.

Tragický víkend pri vode:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Dve z deti vo veku 11 a 13 rokov utrpeli podľa lekárskej správy zranenia s dobou liečenia 14 a 28 dní. Poverený príslušník PZ v tejto súvislosti začal trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví. Bližšie okolnosti skutku sú predmetom vyšetrovania.

Tragický víkend pri vode:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: polícia)

 

Viac o téme: TragédiaBernolákovoZlaté piesky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu