Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Požiar lesa pri Nesluši už hasiči likvidujú: Evakuácia 30 ľudí z horiaceho vchodu v Prešove

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jan Zemiar)

NESLUŠA - V katastri obce Nesluša v okrese Kysucké Nové Mesto dnes krátko pred 18.00 h vypukol požiar lesa, rúbaniska a mladiny. Oheň sa tam rozšíril na plochu asi 300 x 300 metrov v ťažko dostupnom teréne.

"Doposiaľ sa pri udalosti nikto nezranil," dodala. Požiar lesa, rúbaniska a mladiny pri Nesluši v okrese Kysucké Nové Mesto sa hasičom o 20.00 h podarilo dostať pod kontrolu a likvidujú ho. Požiar, ktorý vypukol dnes krátko pred 18.00 h v ťažko dostupnom teréne, sa rozhorel na mladých stromčekoch a zasiahol celkovú plochu približne 1,5 hektára. 

Pri udalosti zasahuje viac ako 30 profesionálnych a dobrovoľných hasičov, na pomoc im prišli aj dobrovoľníci z Kysuckého Lieskovca, informovalo na sociálnej sieti Prezídium Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Prešovskí hasiči evakuovali z horiaceho vchodu 30 ľudí

Prešovských hasičov privolali dnes podvečer k požiaru v bytovke na 5. poschodí na Ulici Arm. gen. Svobodu 26 na sídlisku Sekčov v Prešove. Z vchodu evakuovali do bezpečia asi 30 ľudí. Na mieste zasahuje 12 hasičov so štyrmi kusmi hasičskej techniky. Podľa operačného dôstojníka Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove, k zraneniam osôb nedošlo. Požiar bol okolo 19.00 h už lokalizovaný. Jeho príčiny a výška škody sú v štádiu vyšetrovania. 

Viac o téme: PožiarNesluša
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu