Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Kauza úkladnej vraždy podnikateľa opäť na súde: Odsúdení žiadajú obnovu konania

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkstock.com)

BANSKÁ BYSTRICA – Senát Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici sa dnes zaoberal návrhom na obnovu konania Romana Paulusa a Ladislava Vasarába odsúdených v kauze úkladnej vraždy podnikateľa Jozefa Kaciana.

Obhajoba tvrdí, že sa vyskytli nové skutočnosti, na základe ktorých očakávajú povolenie nového konania. Podľa doterajších verdiktov prvostupňového, odvolacieho i dovolacieho senátu Paulusa odsúdili na 25 rokov odňatia slobody a Vasarába na 22 rokov.

Senát ŠTS vypočul policajta, ktorý sa v prípravnom konaní dostal do kontaktu s Paulusom a Vasarábom. Policajt uviedol, že bol pri ich výsluchoch vo veci bankomatovej mafie a doručoval im písomnosti v prítomnosti ďalších osôb. Vtedy nehovoril o ich, či trestnej činnosti ďalších osôb. V prípade vraždy Kaciana sa policajt na žiadnych úkonoch nezúčastnil. Ďalší predvolaný svedok odoprel vypovedať, lebo by mu hrozilo trestné stíhanie. Pretože obhajoba trvá na výsluchu ďalších svedkov, senát stanovil ďalší termín na 15. mája.

Jozefa Kaciana zastrelili v Šali v roku 2010. Podľa obžaloby si jeho vraždu objednal Vasaráb u Paulusa za odmenu 33-tisíc eur. Ten ju skutočnil 23. februára 2010 v Šali. Z idúceho auta s doteraz neznámym šoférom samopalom zastrelil obeť, ktorá išla v druhom aute. Vasaráb chcel Kaciana odstrániť údajne preto, že ten si ešte v roku 2005 objednal jeho vraždu.

Viac o téme: Roman PaulusLadislav VasarábJozef Kocian
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu