Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Matúš (19) má toho na rováši viac než dosť: Polícia ho obvinila až zo šiestich skutkov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Spišskonovoveskí policajti objasnili viacero prípadov, ktoré zaznamenali v Spišskej Novej Vsi od decembra minulého roka. Ide o prípady požiarov áut, požiarov kontajnerov na zber odpadu, pokusy krádeže na čerpacej stanici i v bare. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová.

Polícia obvinila 19-ročného Matúša zo šiestich skutkov, pričom mu v troch prípadoch asistoval aj 15-ročný Samuel. "Obvinený Matúš v polovici decembra 2016 na parkovisku na Baníckej ulici spôsobil požiar vozidla, pričom majiteľovi vznikla škoda vyše 400 eur. Potom na Zimnej ulici vošiel do bytového domu, kde spôsobil požiar pod schodiskom, škoda bola vyčíslená na vyše 1000 eur. Následne sa presunul na Hanulovu ulicu, kde spôsobil požiar ďalšieho motorového vozidla, škoda bola vo výške 700 eur," priblížila Mésarová. Motorové vozidlo mladík podpálil aj 14. apríla, majiteľovi spôsobil škodu za viac ako 2100 eur.

Obaja mladíci sa 13. apríla pokúsili z miestneho baru ukradnúť cigarety, pričom kameňom rozbili sklenené výplne okna. Spôsobili škodu 200 eur. "V noci z 13. na 14. apríla obaja zapálili na Slovenskej ulici tri kontajnery, ktoré úplne vyhoreli. Škoda bola vyčíslená na 690 eur," povedala policajná hovorkyňa. V nočných hodinách 19. apríla sa obaja chceli vlámať na benzínovú čerpaciu stanicu, pričom rozbili sklenenú výplň dverí. Škodu vyčíslili na 250 eur. Škodu 920 eur spôsobil starší z dvojice podpálením štyroch kontajnerov na ulici Za Hornádom. 

"Za tieto skutky hrozí staršiemu z obvinených až trojročné väzenie, nakoľko bol za obdobnú trestnú činnosť v predchádzajúcich 24 mesiacoch odsúdený. Stíhaný je väzobne," uviedla hovorkyňa. Za prečin poškodzovania cudzej veci a krádeže v štádiu pokusu hrozí trest odňatia slobody na dva roky 15-ročnému Samuelovi. Ako mladistvej osobe mu hrozí polovica trestnej sadzby. Mésarová dodala, že v tejto súvislosti sa preverujú aj ďalšie neobjasnené prípady podobného charakteru. 
 

Viac o téme: Polícia Spišská Nová Ves
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu