Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kriminálka dolapila mafiánsku skupinu: Dvojičky predávali drogy a nielen to

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

BRATISLAVA - Spolu 13 osôb obvinil vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, ako aj z nedovolenej výroby omamných látok, jedov a prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Ako dnes na brífingu informoval riaditeľ NAKA Peter Hraško, členovia skupiny známej ako "Dvojičky" páchali drogovú trestnú činnosť od roku 2010 na území Trenčianskeho a Žilinského kraja.

Okrem predaja drog využívali na zabezpečenie svojho vplyvu zastrašovanie, hrubý nátlak, prípadne vydieranie. Na čele skupiny stáli podľa Hraška dvaja bratia. Policajti proti skupine zasiahli v rámci akcie nazvanej TWIX v dňoch šiesteho a siedmeho marca. V rámci domových prehliadok a prehliadok iných priestorov zaistili heroín (približne 270 dávok), metamfetamím (20 dávok) a marihuanu (asi 900 dávok). V rámci akcie, na ktorej sa podieľalo takmer 200 policajtov, zaistili tiež zbrane a náboje.

Traja členovia skupiny boli podľa Hraška už v minulosti trestaní. V rámci 13 obvinených sú aj dve ženy. O väzbe pre obvinených má v najbližších dňoch rozhodovať Špecializovaný trestný súd. V prípade dokázania viny im hrozí trest v rozmedzí 20 až 25 rokov, prípadne doživotie.

Viac o téme: DrogyDvojičkyMafia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu