Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Nevydarená lúpež ich stála omnoho viac: Objav polície im žalobu strojnásobil

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Zmarenie pokusu dvoch Bratislavčanov o vlámanie do obytného domu priviedlo políciu k odhaleniu ďalšej závažnej trestnej činnosti. Okrem obvinenia z prečinu krádeže tak 28-ročný Roman a 37-ročný Peter čelia i podozreniu z trestných činov nedovoleného ozbrojovania a prechovávania drog.

Na začiatku bol pokus dnes už obvinených mužov vlámať sa do domu na Gabčíkovej ulici v bratislavskej Karlovej Vsi, v noci 25. januára. Polícia ich však prichytila pri čine. V rámci vyšetrovania a objasňovania prehľadali kriminalisti vozidlo, ktorým sa mali obvinení dopraviť na miesto činu.

"Vo vozidle bol nájdený po domácky vyrobený výbušný systém a papierová skladačka s obsahom bielej kryštalickej látky. Oba predmety skúmajú experti," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Lucia Mihalíková. Prípadom sa v súčasnosti naďalej zaoberajú policajti Okresného riaditeľstva PZ Bratislava IV.

"V prípade preukázania viny hrozí obvinenému Romanovi za uvedené konanie v zmysle Trestného zákona trest odňatia slobody na jeden až päť rokov a obvinenému Petrovi na šesť mesiacov až tri roky,“ dodala policajná hovorkyňa.

Viac o téme: DrogyLúpež
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu