Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Nové informácie v prípade streľby Kňažka na lupiča: Spoveď jeho družky vyráža dych

Milan Kňažko
Milan Kňažko (Zdroj: PR článok)

BRATISLAVA - Nové skutočnosti v prípade vlámania sa do rodinného domu Milana Kňažka. Do domu známej osobnosti sa vlúpal Čech. Polícia voči českému občanovi vzniesla obvinenia a počas vyšetrovania zotrvá vo väzbe. Jeho družka zatiaľ stihla šokovať slovenských novinárov.

Ako informovala bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková: "V súvislosti s vlámaním sa do rodinného domu na Havlíčkovej ulici zo dňa 11.01.2017 vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave I  vzniesol na základe zabezpečenej dôkaznej situácie obvinenie zo zločinu krádeže v jednočinnom súbehu s prečinom porušovania domovej slobody občanovi Českej republiky."

Spisový materiál bol predložený na prokuratúru s podnetom návrhu na vzatie podozrivej osoby do väzby. Podľa slov Mihalíkovej sú ďalšie okolnosti prípadu aj naďalej predmetom vyšetrovania.

Milan Kňažko

Výpoveď družky lupiča 

Tv Joj sa podarilo skontaktovať s družkou lupiča. To, čo si však vypýtala za príbeh o jej druhovi, je zarážajúce. "Nejakých 2000 – 3000 eur za tento príbeh. Mňa samú nechá a jeho rodinu v dosť veľkých problémoch a s*ačkách. Nie je to preto, že by som chcela medializovať preto, že chcem zarobiť ale pretože chcem zachrániť jeho rodinu aj svoju," informovala televízia.

Podľa Milana Kňažka zlodej kradol systematicky. Nemal záujem o kreditky, obrazy, umelecké diela, či elektroniku. Z manželkinej kabelky vytiahol kľúč, vďaka ktorému sa otvoril trezor v šatníku. "Kradol zlato, peniaze, šperky," priznal Kňažko.

Postrelený leží v nemocnici

Zlodej Pavel N. (49) sa po operácii nachádza ešte stále v nemocnici. Je vo vážnom ale stabilizovanom stave.

Stíhaný bude z väzenia

Muž z Českej republiky - Pavel N., ktorý sa mal v stredu (11. 1.) vlámať do rodinného domu bývalého politika a herca Milana Kňažka na Havlíčkovej ulici v Bratislave, bude stíhaný väzobne.

"Okresný súd Bratislava I vzal dnes do väzby obvineného P. N. z dôvodu tzv. útekovej väzby, to je dôvodnej obavy, žeby mohol utiecť, skrývať sa, aby sa tak vyhol trestnému stíhaniu. Rozhodnutie o väzbe nie je právoplatné, obvinený sa nevyjadril, preto mu plynie trojdňová zákonná lehota na podanie sťažnosti proti uzneseniu o vzatí do väzby," uviedol dnes hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Muža obvinil policajný vyšetrovateľ zo zločinu krádeže v jednočinnom súbehu s prečinom porušovania domovej slobody. Dnes o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Lucia Mihalíková. Predložený bol aj spis na Okresnú prokuratúru Bratislava I s podnetom na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby.

Podľa viacerých odborníkov na trestné právo by sa mal na Kňažka vzťahovať aj paragraf 26 Trestného zákona. V ňom sa píše, že "použitie zbrane v súlade so zákonom nie je trestným činom. Za použitie zbrane v súlade so zákonom sa považuje aj jej použitie proti inému vo svojom obydlí na ochranu života, zdravia alebo majetku, ak osoba do obydlia neoprávnene vnikne alebo v ňom neoprávnene zotrvá a nejde o nutnú obranu. To neplatí, ak bola pritom inému úmyselne spôsobená smrť".

Viac o téme: KrádežVlúpanieStaré Mesto
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu