Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Policajný agent z kauzy bytovej mafie: Dragova minulosť opäť na pretrase, pravda stále neznáma

Jozef Drag
Jozef Drag (Zdroj: Foto: miš)

BRATISLAVA – Postavením obžalovaného Jozefa D. sa na pojednávaní v kauze takzvanej bytovej mafie má vo štvrtok zaoberať Okresný súd Bratislava I. Jozef Drag totiž pred súdom tvrdí, že bol policajným agentom v inom prípade, konkrétne v kauze takzvanej pozemkovej mafie, ktorú pojednáva Špecializovaný trestný súd v Pezinku.

Keďže nebol zbavený mlčanlivosti, nemôže podľa jeho advokáta vypovedať ani v jednej z káuz. Predseda senátu na pojednávaní v septembri skonštatoval, že súd zaslal už pred 10 mesiacmi ministerstvu vnútra žiadosť, aby podalo bližšie informácie v súvislosti s Jozefom Dragom. Ministerstvo však podľa neho na žiadosť neodpovedalo. Ďalšie vyjadrenie rezortu v tejto veci požadovala obhajoba, podľa ktorej boli predošlé vyjadrenia rezortu "účelové a okliešťujúce". Súd mal preto osloviť ministerstvo so žiadosťou o informácie znovu, konkrétne sa obrátiť priamo na ministra vnútra. „Každý je povinný spolupracovať. Bez spolupráce ministerstva môžu byť výsledky dokazovania skreslené," skonštatoval predseda senátu v septembri.

Pred súdom stálo v kauze bytovej mafie pôvodne 14 obžalovaných, jedna obžalovaná však medzitým zomrela. Organizovaná skupina má podľa obžaloby na svedomí podvodné prevody nehnuteľností s celkovou škodou 4,191 milióna eur. Hlavou skupiny bol podľa prokuratúry Jozef Drag. Ten v minulosti tvrdil, že od roku 2005 spolupracoval s políciou a pri podvodoch s nehnuteľnosťami v inom prípade ich informoval o jednotlivých krokoch. Polícia však popierala, že by disponovala informáciami, ktoré jej údajne poskytol Jozef Drag. Kontrolou, ktorú na základe žiadosti súdu vykonali, sa podľa polície zistilo, že neboli získané žiadne informácie týkajúce sa kauzy. Jozef Drag je momentálne vo väzbe, proti Jozefovi T. sa koná ako proti ujdenému. Zvyšok obžalovaných je na slobode.

Viac o téme: Jozef Drag
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu