Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

FOTO Web s najhľadanejšími zločincami priniesol ovocie, dolapili už niekoľko osôb

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Foto: polícia)

BRATISLAVA – Šesť mesiacov od spustenia webovej stránky s najhľadanejšími zločincami v Európe https://eumostwanted.eu sa policajtom jednotlivých členských krajín podarilo vypátrať už 14 osôb. Slovenskí policajti cieľového pátrania dostali od verejnosti osem tipov k hľadaným osobám a vďaka jednej z nich sa v Čechách podarilo vypátrať a zadržať napríklad hľadaného Patrika Š., informoval hovorca Prezídia PZ Michal Slivka.

Na hľadaného muža ešte v roku 2011 vydal Najvyšší súd SR v Bratislave príkaz na dodanie do výkonu trestu. Za založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej skupiny si mal odsedieť 23 rokov a štyri mesiace, vlani v auguste mu trest znížili na 21 rokov.

FOTO Web s najhľadanejšími
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Stránka s obvinenými alebo odsúdenými za najzávažnejšiu trestnú činnosť alebo terorizmus je spoločným projektom policajtov združených v ENFAST - európskej siete pracovísk cieľového pátrania. V súčasnosti má 28 národných tímov členských krajín EÚ, ktoré si vďaka nej môžu rýchlo a diskrétne vymieňať potrebné informácie. Dostupná je v 17 jazykoch. Pri pátraní po hľadaných zločincoch môže pomôcť každý, a to aj anonymnou informáciou.

Viac o téme: ZločinecPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu