Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tomáš (20) a Miroslav (17) si trúfli na dôchodkyňu: Starkú okradli a z miesta ušli

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstockphotos.com)

ROŽŇAVA - Rožňavskí kriminalisti vypátrali dvoch mladíkov podozrivých z lúpeže. Mali prepadnúť 78-ročnú dôchodkyňu z Rožňavy. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Alexander Szabó.

Policajný vyšetrovateľ podľa jeho slov na základe zabezpečených dôkazov z obzvlášť závažného zločinu lúpeže obvinil dvoch Rožňavčanov, 20-ročného Tomáša a 17-ročného Miroslava. Začiatkom júna v popoludňajších hodinách mali mladíci podľa policajného hovorcu využiť nepozornosť dôchodkyne, ktorá prechádzala po chodníku pri jednom z rožňavských parkov. Starší z obvinených mal pristúpiť zozadu k žene a z ruky jej vytrhnúť kabelku tak, že spadla na zem. 

"Kabelku následne mladší z obvinených schoval do vaku a obaja z miesta ušli. Krádežou kabelky s obsahom a finančnou hotovosťou spôsobili škodu viac ako 210 eur," priblížil Szabó  s tým, že dôchodkyňa pri páde na zem utrpela zranenia s predpokladanou dobou liečenia viac ako šesť týždňov.

"Obvinení sú umiestnení v cele policajného zaistenia s návrhom na väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny im za tento zločin hrozí trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov, u mladistvého sa trestná sadzba znižuje na polovicu," spresnil krajský policajný hovorca.

Viac o téme: KrádežDôchodkyňaRevúca
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu