Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Dozorca z Leopoldova Maroš, ktorý okradol prepusteného väzňa, pozná trest: Za mreže na sedem rokov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

TRNAVA – Krajský súd v Trnave odsúdil na sedem rokov väzenia Maroša Sýkoru, ktorý vlani ešte ako príslušník Zboru väzenskej a justičnej stráže v Leopoldove násilím obral o peniaze čerstvo prepusteného väzňa. Sýkora podľa obžaloby aj s ďalším páchateľom 1. mája minulého roku násilím naložil do auta 60-ročného Miroslava, ktorého tesne predtým prepustili z väzenia v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Leopoldove.

Povedali mu, že ide o policajný zákrok. Odviezli ho za Hlohovec, kde mu z ponožky zobrali vyše 3 400 eur. Sýkora po vznesení obvinenia prišiel o prácu. Okresný súd v Trnave pôvodne Sýkoru odsúdil na trojročný trest odňatia slobody. Proti výške trestu pod zákonom stanovenú trestnú sadzbu sa odvolala prokurátorka, ale aj obhajca, ktorý žiadal ešte nižší trest.

Krajský súd v Trnave vyhovel odvolaniu prokuratúry a uložil dnes už bývalému väzenskému dozorcovi trest odňatia slobody na sedem rokov, čo je dolná hranica trestnej sadzby v prípade zločinu lúpeže. Žiadne výnimočné okolnosti na zníženie trestu súd v tomto prípade nenašiel. Rozsudok krajského súdu je právoplatný a nie je možné sa proti nemu odvolať. 

Sýkora dnes na súd neprišiel, požiadal o konanie bez jeho prítomnosti. Na prvostupňovom súde sa ku skutku priznal, oľutoval ho a poškodenému, ktorý žije ako bezdomovec na východe Slovenska, sa ospravedlnil. Ďalší obžalovaný Roman Jankovič bol vyčlenený na samostatné pojednávanie, podľa dostupných informácií je stále na úteku.

Viac o téme: DozorcaLeopoldov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu