Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Muž plánoval únos syna najbohatšej Slovenky: Odporné detaily ako to chcel spraviť!

(Zdroj: foto: archiv)

TRNAVA – Obžalobu z obzvlášť závažného zločinu vydieračského únosu v štádiu prípravy si dnes na Okresnom súde v Trnave vypočul Ladislav S., ktorý plánoval únos maloletého syna podnikateľky Márie Blaškovej.

Z obžaloby vyplýva, že pod hrozbou usmrtenia chcel za jeho prepustenie získať výkupné 300-tisíc eur. K samotnému únosu nedošlo, pretože Ladislava S. zadržala polícia. Mária Blašková patrí podľa rebríčka časopisu Forbes do pätnástky najbohatších ľudí na Slovensku, časopis odhadol jej majetok na 360-miliónov eur.

Ladislav S., ktorý vystupoval pod falošnou identitou ako Vasil Migo, sa na vydieračský únos podľa obžaloby pripravoval dlhodobo v obci Zeleneč pri Trnave, ale aj na iných miestach na Slovensku. Zisťoval si rôzne údaje o podnikateľke Blaškovej, o jej bydlisku, ochrane, zvyklostiach, používaných autách. Naplánovaný mal úkryt pre uneseného chlapca, študoval aj postupy polície v takýchto prípadoch.

Pri únose plánoval použitie kuše so šípmi, ktorých hroty mali byť namočené do rastlinného jedu. Kušu so šípmi si dokonca 8. septembra 2014 aj kúpil, na druhý deň ho však polícia zadržala v súvislosti s inou trestnou činnosťou. Na súde v Trnave čelí aj obžalobe z falšovania a pozmeňovania verejnej listiny, konkrétne občianskeho preukazu, a za úverové podvody. 

,,Vo všetkých bodoch obžaloby som nevinný, pretože som skutky nespáchal,“ vyhlásil obžalovaný, vypovedať však odmietol. Vypovedať podľa jeho vyjadrenia bude až vtedy, ,,keď sa preukážu všetky pochybenia polície a prokuratúry“. Jeho obhajca dodal, že klient od začiatku poukazuje na to, že sú porušované jeho ústavné práva. Skutok tak, ako je opísaný, podľa obhajcu nezodpovedá definícii podľa Trestného zákona. 

Obžalovaný trvá na vypočutí poškodených z úverových podvodov, výpoveď Márie Blaškovej na súde však nepožaduje. Podľa týždenníka Plus 7 dní bol Ladislav S. v minulosti odsúdený za dve lúpeže so zbraňou a vraždu.

Viac o téme: únosPodnikateľka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu